Alex Ebbers
Alex Ebbers Fashion 5 aug 2019

Victoria’s Secret werkt voor het eerst samen met een transgendermodel

Victoria’s Secret werkt voor het eerst samen met een transgendermodel. Dat blijkt uit een behind the scenes-foto en video die model Valentina Sampaio afgelopen weekend op Instagram plaatste.

Backstage click @vspink ?? #bastidores #new #vspink #campaign #representatividade #diversity #beauty #selfie #model #life #fashion #usa #vstorm #valentinasampaio #bomdia

37.1k Likes, 1,130 Comments – Valentina Sampaio (@valentts) on Instagram: “Backstage click @vspink ?? #bastidores #new #vspink #campaign #representatividade #diversity…”

“Never stop dreaming”

Het Braziliaanse model Valentina Sampaio plaatste een foto en video op Instagram van haar shoot met het lingeriemerk Victoria’s Secret. Hiermee is ze het allereerste transgendermodel waar het bedrijf mee samenwerkt. “Never stop dreaming,” schreef ze onder een behind the scenes-video.

Never stop dreaming genteee ??? #staytuned #bastidores #new #vspink #campaign #representatividade #diversity #beauty #selfie #life #fashion #usa #vstorm #valentinasampaio ?✌?

39.4k Likes, 1,107 Comments – Valentina Sampaio (@valentts) on Instagram: “Never stop dreaming genteee ??? #staytuned #bastidores #new #vspink #campaign #representatividade…”

Bewust geen transgendermodellen

Het komt niet uit de lucht vallen dat Victoria’s Secret ineens besluit met een transgendermodel samen te werken. Vorig jaar kwam het bedrijf flink onder vuur te liggen na controversiële uitspraken van CMO Ed Razek. Hij maakte er een punt van bewust geen transgender en plus size modellen in te huren. De reden? Victoria’s Secret moet voelen als een sprookje. Daarin zou volgens hem geen ruimte zijn voor transgender- en plus size modellen.

Sindsdien zijn er meerdere modellen en celebrities geweest die zich hebben uitgesproken tegen deze werkwijze van het merk. Zelfs Karlie Kloss, die jarenlang voor Victoria’s Secret liep, onthulde de echte reden waarom ze het bedrijf in 2015 verliet. Het voldeed niet aan haar standaarden als feminist.

Inmiddels lijkt Victoria’s Secret te begrijpen dat lange, dunne modellen niet langer de norm zijn. Inclusiviteit is de nieuwe standaard en het is goed om te zien dat het lingeriemerk dit begint in te zien. Hopelijk voor hen is dit niet te laat.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Victoria’s Secret werkt voor het eerst samen met een transgendermodel
Sluiten