Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 13 mei 2019

Oei – Victoria’s Secret stopt officieel met de jaarlijkse tv-uitzending

Het is natuurlijk al een hele tijd bekend dat het niet helemaal lekker gaat met het lingeriemerk Victoria’s Secret. Na een goede lading aan kritiek te hebben ontvangen de afgelopen maanden, maakt de organisatie een grote keuze: ze stoppen met het uitzenden van de Victoria’s Secret show op tv.

Veel mensen kennen Victoria’s Secret dankzij de iconische jaarlijkse modeshows. Het merk wil een nieuwe weg inslaan en stopt nu voorgoed met dit spektakel.

Victoria’s Secret modeshow stopt

Het gaat dus duidelijk al een hele tijd niet helemaal lekker met het lingeriemerk. Dit jaar waren de kijkcijfers van de show de laagste cijfers ooit. Toen het merk ein-de-lijk besloot een plus size model aan te nemen, kozen ze voor Barbara Palvin. Daar werd iedereen natuurlijk al helemaal boos om, want Barbara is alles behalve plus size. Niet zo verrassend dus, dat het bedrijf nu te kampen heeft met verschillende financiële problemen.

Een tv-uitzending is achterhaald

Volgens CEO van het moederbedrijf van het merk L Brand, Les Wexner, is de reden dat de uitzending gecanceld is niet vanwege de financiële problemen. Les liet in een bericht naar zijn personeel weten dat een tv-uitzending ouderwets is en niet meer past in de moderne tijd waarin we leven.

Het bericht luidt: “Fashion is a business of change. We must evolve and change to grow. With that in mind, we have decided to re-think the traditional Victoria’s Secret Fashion Show. Going forward we don’t believe network television is the right fit. In 2019 and beyond, we’re focusing on developing exciting and dynamic content and a new kind of event—delivered to our customers on platforms that she’s glued to… and in ways that will push the boundaries of fashion in the global digital age.”

Toekomst van Victoria’s Secret is onbekend

Of dit daadwerkelijk de reden is dat het bedrijf stopt met de show is niet duidelijk. In zekere zin is een tv-uitzending misschien ook wel achterhaald aangezien alles tegenwoordig online is. Toch is het wel erg toevallig dat juist in de periode waarin het financieel heel slecht gaat, ze ineens stoppen met hun unieke show.

De Victoria’s Secret show, die in 1995 begon, heeft het merk namelijk jarenlang geholpen om bovenaan de industrie te blijven. Of het de juiste keuze is geweest om te stoppen met de show weten we niet, maar we zijn benieuwd naar de volgende stappen van het bedrijf.

Harpers Bazaar

Reageer op artikel:
Oei – Victoria’s Secret stopt officieel met de jaarlijkse tv-uitzending
Sluiten