Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Video 22 mei 2019

Video: Hoeveel kan je over een persoon raden op basis van uiterlijk?

Stel, je staat in een ruimte met twintig mensen die je niet kent. Hoeveel zou je kunnen raden over deze personen wanneer je enkel en alleen naar hun uiterlijk kijkt? De meiden van NSMBL en de mannen van Guy Talk gaan de uitdaging aan om dit te raden.

NSMBL’s Alex en Tessa en Björn en Syben van Guy Talk zijn dus in een ruimte gezet met verschillende onbekende mensen. De opdracht? Zoveel mogelijk informatie bemachtigen over een persoon op basis van hun uiterlijk. Hoe goed zullen zij presteren?

Wat kan je allemaal weten op basis van uiterlijk?

We maken ons er namelijk allemaal weleens schuldig aan dat we verschillende dingen raden over personen op basis van hun uiterlijk. ‘Dat is nou een echte Lisa’, ‘hij ziet eruit als iemand die in marketing werkt’ of ‘zij is vast boven de 30’ zijn gedachtes die we al snel hebben wanneer we iemand voor het eerst ontmoeten.

Maar in hoeverre kan je daadwerkelijk een naam, beroep of leeftijd van een persoon raden op basis van uiterlijk? In deze video testen we dit.

NSMBL vs Guy Talk: Geen ID wie je bent

Hallo lieve mensen, Vandaag weer een nieuwe video! Dit keer nemen de jongens van Guy Talk het op tegen de meiden van NSMBL. Allemaal denken ze te beschikken over een waanzinnig portie mensenkennis en van alles te kunnen raden over iemand, zonder diegene te kennen. Dat gaan we natuurlijk testen!

Het resultaat

Deze video bewijst maar weer dat het vrijwel onmogelijk is om achter informatie van personen te komen op basis van enkel uiterlijk. Je kan niet van tevoren raden dat iemand Lisa heet, iemand in marketing werkt of hoe oud iemand echt is.

Vooral het raden van leeftijd is echt een stuk moeilijker dan we dachten en we zaten er vaak naast. De meiden van NSMBL en de mannen van Guy Talk hebben dit voor het eerst getest, maar caissières, barpersoneel en medewerkers van tabakszaken worden elke dag met dit soort lastige momenten geconfronteerd.

Wanneer iemand drank of sigaretten wil kopen zonder een ID bij zich te hebben, is het voor hen lastig te raden of die persoon wel ouder is dan 18 jaar. Om alle verkopers het wat gemakkelijker te maken, start morgen de actie NIXzonderID. Dus help ook mee en pak gewoon alvast je ID bij de supermarkt, kroeg en sportkantines. We maken het er iedereen een stuk makkelijker mee en het kost vrijwel geen moeite. Deal? Deal.

In samenwerking met de Rijksoverheid

Reageer op artikel:
Video: Hoeveel kan je over een persoon raden op basis van uiterlijk?
Sluiten