Video: zo gaat een geslachtsverandering dus in zijn werk

We zijn van mening dat lekker in je vel zitten het allerbelangrijkst is. We hebben allemaal een stem die ons vertelt wie we zijn, maar soms komt ons lichaam hier niet mee overeen. Dankzij de technieken van tegenwoordig zijn geslachtsveranderings-operaties mogelijk. Maar dat deze mogelijkheid bestaat, betekent natuurlijk niet per definitie dat je hier ook voor zou moeten kiezen. We weten immers allemaal dat je écht een jongen of een meisje voelen van binnenuit komt en niets te maken heeft met wat er tussen je benen zit.

Ook als je je helemaal niet identificeert als transgender, dan is het nog steeds erg interessant om te zien hoe een geslachtsverandering precies in zijn werk gaat. Naast dat deze techniek ontzettend veel levens heeft veranderd, is het ook gewoon heel erg knap dat het mogelijk is. Onderstaande video van the European Society of Urology laat zien wat er precies gebeurt als een man deze ingreep ondergaat.

Het is geen pretty picture, ook al is het maar een animatie, maar aan de andere kan zijn operaties dat nou eenmaal nooit. De grafische weergave van een geslachtsverandering is wel enorm informatief en geeft je een duidelijk beeld van wat transgenders die voor deze operatie kiezen te wachten staat.

Prachtig: Vrouw vertelt openhartig hoe het precies is om transgender te zijn

Reageer op artikel:
Video: zo gaat een geslachtsverandering dus in zijn werk
Sluiten