Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 16 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Ben jij klaar voor een serieuze relatie? Volg dan deze vijf stappen

Als er iets ingewikkeld is, dan is het wel het proces van daten. Zodra je hebt besloten dat je klaar bent voor een volwassen relatie kan het moeilijk zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Hier zijn vijf handige tips om te volgen wanneer je op zoek bent naar een relatie.

1. Leef je allerbeste leven als vrijgezel

Dus, je hebt even besloten dat het eindelijk de tijd is om aan een serieuze relatie te beginnen. Super fijn voor je, maar dit proces kan natuurlijk even duren. Of het nou een maand of een jaar is, zorg ervoor dat je tot die tijd alle tijd in jezelf steekt.

Geloof Beyoncé maar, ‘Me, Myself and I’ is niet geschreven voor niks. Maak tijd vrij voor je hobby’s, focus je op je carrière en streep de dingen die je altijd al wilde doen van die bucketlist af. Zorg ervoor dat je de gelukkigste versie van jezelf bent.

2. Bepaal de dingen waar je niet over gaat onderhandelen

Wanneer je een tijdje aan het daten bent, kom je erachter dat er bepaalde kwaliteiten zijn die een mogelijke relatie kunnen maken of breken. Daarom is het wel zo handig om, voordat je begint met het zoeken naar iets serieus, na te denken over de dingen waar je geen compromissen over wilt sluiten.

Of dat nou iets groots is zoals een kinderwens of iets kleins zoals dat je kat Hans in bed mag slapen, zorg ervoor dat je dit weet. Anders is de kans aanwezig dat je iemand zijn of haar tijd verspilt. Of je eigen tijd natuurlijk, nog erger.

3. Verken al je opties (ja, allemaal)

Het fijne aan leven in 2018 is dat je niet alleen via tante Truus of je vrienden aan een relatie hoeft te komen. Er zijn veel meer opties om iemand te ontmoeten, dus ontdek ze allemaal. Dus ja, probeer eens een blind date, Tinder of een festival om iemand te ontmoeten. Je hebt toch niks te verliezen.

4. Kies niet voor mensen met een andere instelling

Dit is een belangrijke. We weten als geen ander hoe verleidelijk het is om samen te zijn met iemand als er vuurwerk afgaat elke keer dat je met diegene bent. Maar let op de intenties van de ander. Het is super belangrijk dat je niet kiest voor iemand die gewoon iets casuals wil.

Dit afbreken kan best lastig zijn en misschien voelt het alsof je een goede chemie weggooit. Maar geloof ons, je gaat jezelf bedanken.

5. Behandel daten als elke ander voornemen

Het maakt niet uit hoe vastbesloten je bent om in dit jaar nog een serieuze relatie te hebben. Het moet niet te belangrijk worden. Het is net als elk ander doel, dus kijk er dan ook zo naar. Je mag best een aantal uur per week eraan besteden, maar laat het niet je hele leven overnemen. Dat zou zonde zijn.

Geef jezelf de ruimte wanneer het om daten gaat. Als je dat doet dan komt de prins of prinses op het witte paard vanzelf. Geniet in de tussentijd gewoon van het vrijgezel leven, want dat is ook niet vervelend.

Bustle

Reageer op artikel:
Ben jij klaar voor een serieuze relatie? Volg dan deze vijf stappen
Sluiten