Waarom Kanye West en Virgil Abloh in huilen uitbarstten tijdens de Louis Vuitton-show

Als er iemand is die altijd emotieloos op foto’s staat, dan is het Kanye West wel. Dat hij toch wel emoties heeft, liet de beste man afgelopen weekend zien toen hij tijdens een modeshow van Louis Vuitton in huilen uitbarstte. Maar wat gebeurde er?

Kanye West en Virgil Abloh bij de Louis Vuitton-modeshow

Mocht je het gemist hebben: afgelopen weekend presenteerde Virgil Abloh (de oprichter van kledingmerk Off-White) zijn eerste show als creative director voor Louis Vuitton. Na deze fantastische lente en zomer show voor 2019 liep hij over de catwalk, waar hij een daverend applaus kreeg. Onder de aanwezigen zat ook Kanye West, die zijn trots voor Virgil niet onder banken of stoelen stak.

Sterker nog: Kanye kon een traan niet onderdrukken. Virgil stopte tijdens zijn loopje over de catwalk bij Kanye, waarna de mannen elkaar omhelsden. Er ontstond een heel emotioneel moment, dat vastgelegd werd door de aanwezigen die er naast zaten. Zie hieronder het bijzondere moment:

Gelukkig was zijn vrouw Kim Kardashian er gelijk bij om haar man te troosten.

Historisch moment

Het moge duidelijk zijn dat het moment op de catwalk ontzettend bijzonder was. Maar waarom kwamen er eigenlijk zo veel emoties los bij Virgil en Kanye? Om die vraag te beantwoorden is het wellicht een verstandig idee om eerst te weten hoe de mannen elkaar kennen.

Voordat Virgil creative director bij Louis Vuitton werd, deed hij hetzelfde werk voor Kanye. Dat deed hij niet alleen voor zijn Yeezy-collecties, maar ook voor Kanye als merk (denk daarbij bijvoorbeeld aan zijn albumhoezen en video’s).

In 2009, @virgilabloh was spending his days as an intern helping other creatives bring their vision to life. 9 years later, today, he sees his dreams come true as he just completed his first ever runway show as @louisvuitton ‘s first black creative director. #BlackExcellence 🏆 * * * #virgilabloh #louisvuitton #kanyewest #yeezy #offwhite #fashionweek #pfw #parisfashion #creatives #friends #goals #bleulife

2,849 vind-ik-leuks, 82 reacties – BLEU Magazine (@bleumagazine) op Instagram: ‘In 2009, @virgilabloh was spending his days as an intern helping other creatives bring their vision…’

Ze gaan dus al een hele tijd terug, die twee. Toch is er nog een andere reden waarom ze beiden huilend op de catwalk stonden. De nieuwe collectie van Virgil is namelijk extra bijzonder, omdat hij de allereerste zwarte creative director van Louis Vuitton is. Een heel belangrijk moment in de geschiedenis van de mode-industrie, dus.

Harper's Bazaar

Reageer op artikel:
Waarom Kanye West en Virgil Abloh in huilen uitbarstten tijdens de Louis Vuitton-show
Sluiten