Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 15 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

LOL – De sieradenlijn van deze grote ontwerper bestaat uit paperclips

Hallo lieve lezers, welkom bij het WTF-nieuws-van-de-dag. Creative director van Louis Vuitton, Virgil Abloh, heeft gewoon omdat het kan een eigen sieradenmerk opgezet. Klinkt vet, toch? Nou, het zijn paperclips. Jep, paperclips voor waarschijnlijk kapot veel geld.

Virgil Ablohs merk

Wat doe je als je een van de hoogst haalbare functies in de mode-industrie hebt en tijd over hebt? Dan begin je nog even tussendoor je eigen sieradenlijn. Dat is precies wat de creative director van Louis Vuitton, Virgil Abloh, heeft gedaan.

Super vet natuurlijk dat Virgil onder zijn eigen naam een sieradenlijn heeft opgezet, maar het product zelf is nogal…apart. Gisteren deelde de creatieve duizendpot op Instagram foto’s van zijn nieuwe project en het is inderdaad wel net zo leip als wat we van hem hadden kunnen verwachten.

Sieraden gemaakt van paperclips

Het zijn namelijk paperclips. Op de eerste foto zien we een oud papieren doosje waarop staat: “Recycled Jumbo Paper Clips – Virgil Abloh”. Apart, inderdaad. De tweede foto laat echter het daadwerkelijk accessoire zien. Op die foto staat de beroemde ontwerper zelf met een ketting gemaakt van paperclips.

Mocht je denken dat hij dit in een kwartiertje heeft bedacht dan heb je het mis. Virgil werkt volgens WWD namelijk al jaren aan het ontwikkelen van de lijn. Hij vertelt: “The idea is like high jewellery for all. It’s a crash – it’s a paper clip, but it’s also pavé diamonds made in a very specific way.” Oké, oké, interessant is het wel. Het is een andere visie op de mode. Ondanks dat het er zo simpel uitziet, is er wel lang over nagedacht.

Hier kan je het krijgen

Mocht je geen tijd hebben om naar de Blokker te lopen voor paperclips, dan kan je een reisje naar Parijs maken. De ontwerper laat namelijk de sieradenlijn, zijn laatst ontworpen handtassen én sneakerontwerpen voor Off-White zien in een pop-up boetiek in Parijs.

De ‘Floral Shop’, zoals hij het heeft genoemd, opent haar deuren van 17 tot en met 29 januari. Naast dat je hier de laatste mode kan bekijken, is er nog meer te doen. Je kan hier namelijk, zoals de naam al laat doorschemeren, ook boeketten kopen. Samengesteld door de man zelf.

Eigenlijk een andere droom

Virgil vertelt over zijn passie met bloemen het volgende: “My ideas don’t stay neatly in one box. When I’m old and done, I will be in some remote town somewhere owning a flower shop. I have the concept already done… That’s what I’m into most.”

Een van de grootste genieën uit de mode-indsutrie wil dus stiekem niets liever dan een eigen bloemenwinkel beginnen. Weet je dat ook weer. Of we veel geld neer zouden leggen voor de paperclip-ketting weten we niet. Origineel is het in ieder geval wel van de ontwerper.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

De eerste bizarre trend van 2019 is gespot: deze Louis Vuitton vlechten

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


WWD

Reageer op artikel:
LOL – De sieradenlijn van deze grote ontwerper bestaat uit paperclips
Sluiten