Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Food 16 mei 2020

Virtuele cocktailparty – Met deze 7 recepten maak je makkelijke cocktails binnen no-time

Een avondje uit zit er voorlopig niet in. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je tot die tijd geen cocktails hoeft te drinken. Want wake up, er bestaan genoeg recepten voor makkelijke cocktails die je thuis kunt maken. Trommel je vriendinnen op want het is tijd voor een virtuele cocktailparty.

Je kunt natuurlijk gaan voor cocktails met een lange ingrediëntenlijst waarvan je de helft sowieso niet in de supermarkt kunt vinden, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Precies. Dit zijn onze favoriete recepten van makkelijke cocktails.

Recepten voor makkelijke cocktails

Je hoeft echt geen barvrouw te zijn om deze recepten te maken, want deze cocktails heb je zo in elkaar getoverd. Alle ingrediënten zijn voor één cocktail. Stuur dit lijstje dus vooral door naar je vriendinnen zodat jullie klaar zijn voor de virtuele cocktailparty.

1. Bellini

Over makkelijke recepten voor cocktails gesproken. Voor dit recept heb je maar twee ingrediënten nodig, namelijk prosecco en perziksap (of gepureerde perziken). Hoe je de cocktail maakt? Vul een (champagne)glas met eenderde perzikzak. Vervolgens doe je de prosecco erbij.

2. Strawberry Martini

Fan van zoete cocktails? Dan is dit recept echt iets voor jou. Je hebt wodka, aardbeien (drie stuks), een theelepel aardbeiensiroop (of -likeur) nodig en een theelepel suiker nodig. Eerst moet je de aardbeiden pureren, voeg vervolgens de aardbeidensiroop en suiker toe. Daarna is het tijd voor wodka, vul het glas daarmee. Even shaken en als je geen cocktailshaker hebt, werkt roeren ook.

3. Sex on the beach

Mis je de cocktail Sex on the beach? No need to. Wij hebben een makkelijk recept voor je. Je hebt 30 ml wodka, 30 ml perziklikeur, 70 ml sinaasappelsap en 50 ml cranberrysap nodig. Je raadt het misschien al, maar al die ingrediënten moet je mixen. Een beetje ijs erbij en klaar is je makkelijke cocktail.

4. Lemon Drop Martini

Drink deze cocktail en je waant je terug in de tijd dat je nog wél op stap kon gaan. All you need is vodka, citroensap, suikersiroop (suiker gemengd met water). Je hoeft alles alleen even bij elkaar te gooien en te mixen en je cocktail is klaar.

5. Moscow Mule

Je moet zelf de slingers ophangen deze quarantaine. Een Moscow Mule kan daar wel bij helpen. Dit recept is echt heel makkelijk, je hebt alleen maar vodka en ginger beer nodig. Een cocktailshaker is ook niet nodig, je hoeft namelijk alleen maar een shot vodka bij je ginger beer te gooien. Een beetje ijs erbij en genieten maar.

6. Mimosa

Als je denkt aan een fruitige cocktail, dan denk je toch automatisch aan een Mimosa? Het recept van deze klassieker mag in ieder geval niet ontbreken in dit lijstje. Je hebt prosecco nodig en sinaasappel. Wil je je cocktail nog iets upspicen? Doe er dan nog een shot vodka bij.

Liever een virtuele eetparty organiseren? Dat kan met deze recepten van je favoriete restaurants.

Reageer op artikel:
Virtuele cocktailparty – Met deze 7 recepten maak je makkelijke cocktails binnen no-time
Sluiten