Tessa Ham
Tessa Ham Love & Life 25 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Fan van het vision board? Probeer ook eens een vision journal

Het vision board ken je waarschijnlijk inmiddels wel: een stuk papier of karton met een collage van afbeeldingen en teksten. Deze maak je meestal eens per jaar om erachter te komen hoe je wil dat je leven er in de toekomst uitziet. Door Careercontessa kwamen we op het idee om ook eens een vision journal te maken.

Een creatieve hobby om van je dromen realiteit te maken. Daar willen we meer over weten!

Wat is een vision journal?

We steken het niet onder stoelen of banken: wij zijn fan van het vision board. Niet alleen helpt het om je visie, dromen en wensen visueel en concreter te maken, het is ook gewoon heel erg leuk om je oude tijdschriften af te stoffen en te gaan plakken. Een vision journal gebruikt eigenlijk dezelfde methode, maar gaat dan nog een stapje verder. Deze gebruik je namelijk elke dag, week, maand of kwartaal: your choice.

Eigenlijk is een vision journal een soort dagboek en vision board in één. Het is een notitieboek waarin je elke dag, week of maand je prestaties noteert, de lessen die je hebt geleerd opschrijft en de nieuwe vaardigheden die je hebt geleerd. Maar je plakt er ook inspirerende quotes of zelfs artikelen in, tekent wat er in je op komt en plakt er afbeeldingen uit tijdschriften of van het internet in.

Niet te veel nadenken

Net als bij een vision board is het de bedoeling dat je niet te veel nadenkt over wat je uitkiest en niet oordeelt. Alles wat je aanspreekt, krijgt een plekje in je vision journal. Je kunt hiermee zo chaotisch of juist geordend worden als je zelf wil. Na verloop van tijd zal je trends en patronen gaan herkennen in de woorden die je opschrijft en de afbeeldingen die je opplakt.

Je snapt waarom we dol zijn op zo’n vision journal. Het daagt je uit groots te dromen. En omdat je niet te veel nadenkt over wat je opplakt, kan je er opeens achterkomen dat je hele andere dromen had dan je eigenlijk dacht.

Maar het zorgt er ook voor dat je lekker crea bea kan zijn in je vrije tijd. Dat helpt ons weer te herstellen van de stress op werk en even goed te ontspannen terwijl we wél met persoonlijke groei bezig zijn. What’s not to like?! 

Lees ook: 27 vragen die je jezelf kunt stellen om het beste uit jezelf te halen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Fan van het vision board? Probeer ook eens een vision journal
Sluiten