Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Beauty 12 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom je vitamine C wil toevoegen aan je skincare routine

Genoeg vitamine C binnenkrijgen is onwijs belangrijk om gezond te blijven. De vitamine is een krachtig antioxidant en belangrijk bij onder andere de vorming van bindweefsel (wat de huid stevig houdt) en het behouden van een goede weerstand. Maar ook in je huidverzorging is vitamine C belangrijk. Zo belangrijk dat we er graag even over uitweiden.

Sterker nog: vitamine C is één van de meest onderzochte ingrediënten in huidverzorging dat daadwerkelijk positieve effecten heeft op de huid. Daar moeten we meer over weten.

Vitamine C en de huid

Zoals we net al even zeiden, is vitamine C nodig om bindweefsel aan te maken. Dat noemen we ook wel collageen en het zorgt ervoor dat de huid stevig en glad blijft.

Naast dat het huidveroudering remt, beperkt het de schade van zonlicht en vervuiling op de huid en helpt het ook goed als je last hebt van acne en pigmentvlekken en dit wilt verminderen. Ook mensen die last hebben van rosacea kunnen er baat bij hebben.

Hoe gebruik ik het?

Vitamine C kan je makkelijk toevoegen aan je skincare routine aan de hand van bijvoorbeeld een serum. We raden het zeker aan om mee te nemen in je huidverzorging, maar let wel op de volgende punten.

Zorg dat het product met vitamine C niet in een potje met een deksel zit. Als er zuurstof bijkomt, verliest de vitamine zijn kracht. Het moet dus in een pompflesje of flesje met pipet o.i.d. zitten.

Bij voorkeur combineer je het met vitamine E, want naast vitamine C een van de belangrijkste ingrediënten is voor een stralende huid.

Zoek je een fijn serum? Wij zijn fan van dit vitamine C-serum  van The Ordinary of probeer dit fijne serum van Kiehl’s.

Vitamine C in voeding

Los van vitamine C in je huidverzorgingsproducten, kun je het natuurlijk ook via je voeding binnenkrijgen – dat juichen we alleen maar toe.

Je vindt vitamine C vooral in fruit (kiwi, aardbei, citrusvruchten) en groenten (spruitjes, broccoli, rode paprika, koolsoorten).

Maar er zijn meer voedingsmiddelen die je helpen een mooie huid te behouden. Zo kan deze voeding je helpen als je last hebt van een droge huid.

Meer over een gezonde huid:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je vitamine C wil toevoegen aan je skincare routine
Sluiten