Viva Italia! 5 redenen om nú een stedentrip naar Milaan te boeken

Het is niet voor niets dat de modeweek van Italië in Milaan plaatsvindt: het is een modestad bij uitstek, je kunt er heerlijk op een scooter doorheen crossen, de lekkerste pizza’s vliegen je de oren om en de stad is altijd in beweging. Tijd voor een lijstje met tips, dachten wij zo!

Milaan is precies zo’n stad die altijd een goed idee is, of het nu herfst, winter, lente of zomer is. Nu Fashion Week over is en de rust weer een beetje is wedergekeerd, is de Italiaanse stad een ideale bestemming om in je vooruitzicht te hebben. Tickets zijn gelukkig ook príma te doen; check hier zeker even de voordelige tarieven van easyJet.

1. Beginnend met het belangrijkste: pizza’s, risotto’s en wijnen

Goed eten en drinken blijft voor ons het favoriete aspect van een reis en in Milaan zit je wat dat betreft zeker goed. Waar je voor je lunch bij vrijwel iedere pizzatent goed terecht kunt, komt de Milanese keuken pas echt tot z’n recht tijdens de avonduren. Met een ligging in Lombardije, zijn de smaken veel aardser en staan er bijvoorbeeld stoofpotten als Cassoeula en prachtige stukken vlees op de kaart. Absolute comfort food.

Vergeet ook zeker niet de Risotto alla Milanese; een populaire, romige risotto met saffraan. Restaurants als Trattoria degli Orti, Antico Ristorante Boeucc, La Dogana del Buongusto en Al Bacco voorzien je in deze Noord-Italiaanse klassiekers, gepaard met een onvergetelijk glas wijn.

2. Terugkomend op de mode: shoppen!

Jep, een stad die een modestad is, is natuurlijk óók een ideale shopstad. In Milaan vind je vrijwel alles wat je hartje begeert, of het nu exclusieve Italiaanse ontwerpers zijn, independent boetiekjes of wanneer je gewoon even op de high-street wil worden losgelaten: het is allemaal mogelijk.

Naar meer op zoek dan alleen mode? Ook voor tapijten, juwelen en de lekkerste bakproducten ben je hier aan het juiste adres. Voor grote winkelstraten kun je het best naar een van de volgende locaties: Via Brera, Corso Magenta, Corso Vercelli of Corso Buenos Aires. Outlets als Foxtown en Serravalle liggen tevens nabij. Vintage verslaafd? Dan mag je Vintage Delirium niet missen.

3. De bijzondere architectuur

Of je nou een interesse hebt in architectuur of niet: als je op het plein voor de Duomo staat, kijk je gegarandeerd je ogen uit. Vergeet ook zeker niet Museo del Novecento, gelegen aan het Piazza del Duomo. Hoewel het gebouw alleen al prachtig is, vind je er binnenin ook een sterke collectie kunst uit de 20ste eeuw. Neem eens een kijkje bij Teatro alla Scala voor één van de grootste toneelpodia van Europa.

4. Een reden op zich: 10 Corso Como

Deze plek is meer dan enkel een van de meest gehypete concept stores ter wereld: 10 Corso Como biedt je de meest waanzinnige inspiratie op het gebied van mode, interieur en een heleboel meer. Of je er geld voor hebt of niet maakt weinig uit: alleen het window shoppen is al een bezoekje waard. Bovenin vind je een boekenwinkel en op de main floor heb je nog een bar, restaurant en binnenplaats. Wel iets kopen, maar dan liever met korting? De outletwinkel van 10 Corso Como ligt vlakbij.

5. De temperatuur is net een tikje warmer dan Nederland

Hoewel Milaan in het noorden van Italië ligt, is de temperatuur vrijwel altijd beter dan in Nederland. Die paar graden maken toch een behoorlijk verschil uit, nu het hier weer de frisse kant op gaat. Daarnaast is het ee
n grote stad en blijft de warmte daardoor beter gevangen.

Is Milaan niet helemaal jouw ding, of ben je er al vaker geweest en wil je toch weer eens een weekendje weg binnenkort? Kijk dan zeker ook eens naar steden als Manchester, Genève en Basel: er is ook binnen korte afstanden namelijk nog voldoende te ontdekken!

Gezien we een tocht van tien uur met de auto niet bepaald kunnen aanraden, is vliegen nog altijd de beste optie om snel naar Milaan te reizen. Daarnaast is dat goed betaalbaar: check hier het laagste tarief voor een ticket Milaan met easyJet. Je kunt vliegen op Milaan Linate en Milaan Malpensa. Ook handig om te weten: des te eerder je boekt, des te voordeliger het wordt!

In samenwerking met easyJet

Reageer op artikel:
Viva Italia! 5 redenen om nú een stedentrip naar Milaan te boeken
Sluiten