Josca
Josca Fashion 5 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Opgelost! Zo krijg je die vlekken van je witte sneakers af

Direct bij de eerste keer dat je nieuwe witte sneakers draagt, ben je bang dat er vlekken op komen. Jou kennende, gebeurt dat ook snel genoeg. Al gauw zit er een kerrievlek in je canvasschoenen of sieren grote zwarte vegen de zijkanten, waarvan je geen idee hebt hoe ze er zijn gekomen.

Hoe krijg je nou eigenlijk die verdomde vlekken uit je spierwitte sneakers, zonder dat je meteen een heel nieuw paar moet aanschaffen? Hier vier handige producten die je waarschijnlijk wel in huis hebt, die zeker het proberen waard zijn.

1. Shampoo

Voor de smerigste vlekken op je schoenen, gebruik je gewoon shampoo. Pak hiervoor wel de mildste variant die je hebt, bij voorkeur een babyshampoo. Neem een schone doek of een tandenborstel en wrijf hiermee de shampoo over de vlek. Langzamerhand wordt deze minder of verdwijnt het compleet.

2. Melamine spons

De structuur van een melamine sponsje (ook wel wonderspons) is zó dicht, dat het vlekken kan verwijderen die je normaal niet weg zou krijgen, zoals krijt, viltstift en vet op geschilderde muren of kalkresten. Het enige wat je hoeft te doen, is het een beetje nat maken en zachtjes over de canvas of rubberen gedeeltes van je schoen gaan.

3. Witte nagellak

Hiermee maak je je schoenen natuurlijk niet écht schoon, maar een drupje nagellak in dezelfde tint wit als je schoenen, kan dat ene kleine vlekje wel deels doen verdwijnen. Het is in ieder geval altijd nog beter dan een compleet nieuw paar kopen.

4. Witte natuurazijn

Witte azijn heb je bijna altijd wel in huis en vlekken willen er prima mee van je schoenen. Giet een beetje op een schone doek en wrijf de vlekken er zachtjes af.

In de meeste gevallen kun je stoffen sneakers ook gewoon in de wasmachine stoppen, maar dat is wel op eigen risico. Een andere manier om je schoenen aanzienlijk schoner te laten ogen, is het vervangen van je veters! Kost geen drol en je hebt direct resultaat.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.