Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 24 oktober 2018

Stress op het vliegveld ken jij niet, want jij houdt alle touwtjes in handen

De koudere herfstdagen komen je iets te dichtbij en je besluit samen met je familie een vakantie te boeken. Heerlijk, maar op het vliegveld kom je erachter dat jullie niet de enigen zijn die er zo over denken. De hele luchthaven staat vol met gestreste vakantiegangers en jullie moeten je vlucht halen.

Paniek in de tent

De tijd tikt en de rij bij de incheckbalie ziet er behoorlijk lang uit. Hoe ga je dit aanpakken? Je geeft je vader de opdracht de koffers in te leveren, jij zoekt alvast uit naar welke gate jullie moeten en je moeder stuur je op pad voor tijdschriften. Zo, opgelost. En, dan nu als de sodemieter langs de douane, want jij wilt nog even taxfree shoppen.

Omdat jij en nog honderden andere vakantiegangers aan de herfstkou willen ontsnappen, houden luchtverkeersleiders alle touwtjes in handen. Jouw vliegtuig is natuurlijk niet de enige die vertrekt. De luchtverkeersleiders houden zich bezig met zowel opstijgende, als landende vliegtuigen, en daarbij ook nog eens de vliegtuigen die tussendoor komen. Net zoals hoe jij er dankzij een goede verdeling van je aandacht voor hebt gezorgd dat jullie je vlucht halen, moeten luchtverkeersleiders er praktisch op dezelfde manier voor zorgen dat alles in de lucht goed gaat. Hoe past de ene vlucht precies voor een andere? Hoe zorg je ervoor dat een vliegtuig niet te veel om moet vliegen? Het zijn allemaal vragen waar je je als luchtverkeersleider mee bezig moet houden. Behoorlijk indrukwekkend, toch?

luchtverkeersleider

Als luchtverkeersleider is het enorm belangrijk je aandacht te kunnen verdelen. Je laat je niet uit het veld slaan en schakelt makkelijk tussen verschillende situaties. Herken jij jezelf in deze skills? Misschien is een baan als luchtverkeersleider dan wel iets voor jou. Je vindt hier meer informatie over de functie.In samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland

Reageer op artikel:
Stress op het vliegveld ken jij niet, want jij houdt alle touwtjes in handen
Sluiten