Wacht ff – Dít was er niet “live” aan de 2020 MTV VMA’s

Het kan je niet zijn ontgaan: de 2020 MTV VMA’s hebben zondagavond plaatsgevonden. Wat was het weer een spektakel, ondanks dat het er iets anders uitzag dan we gewend zijn. Geen groot publiek, verschillende locaties én vooraf opgenomen rode loper-momenten. Dat was trouwens niet het enige wat vooraf is opgenomen..

Zo bleken onder andere Miley Cyrus, Lady Gaga en Ariane Grande niet eens in New York te zijn, maar werd hun optreden voor een green screen opgenomen. Je begrijpt, we praten je bij.

VMA’s 2020

Het was even spannend of de MTV VMA’s dit jaar wel door konden gaan door de coronacrisis, maar uiteindelijk kon het gewoon plaatsvinden. Althans, het zag er dit jaar wel iets anders uit. De dertiende editie werd gelukkig geen online variant, de MTV VMA’s werden uitgereikt in New York.

New York is niet alleen de stad waar de allereerste MTV VMA werd uitgereikt (in 1984), maar is ook heel zwaar getroffen door de crisis. Het evenement vond plaats op verschillende iconische locaties en er was geen groot publiek bij aanwezig.

In het persbericht in juli was al te lezen dat er geen groot publiek bij de VMA’s aanwezig zou zijn én dat bepalen aspecten van de show virtueel zouden plaatsvinden. Wat dat betekende was destijds nog niet bekend, maar nu de show heeft plaatsgevonden weten we wat “live” was en wat niet.

Green screen

Om alles soepel te laten verlopen, moesten delen van de uitzending al eerder worden opgenomen. Artiesten als Miley Cyrus, Ariana Grande, Lady Gaga en Doja Cat hebben hun shows voor een green screen gedaan. Het lijkt alsof ze in New York waren, maar daar zijn ze nooit geweest. Ook werden de rode loper-momenten en prijsuitreikingen vooraf opgenomen.

Eerlijk is eerlijk, best logisch dat deze keuze is gemaakt. Waarschijnlijk konden de VMA’s door de vooraf opgenomen beelden redelijk ongestoord doorgaan. En als er één ding onveranderd leek, is het wel de fantastische looks die we voorbij zagen komen. Oordeel zelf.

 

Reageer op artikel:
Wacht ff – Dít was er niet “live” aan de 2020 MTV VMA’s
Sluiten