Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 24 jan 2020

Voel je je ziek? Met deze voedingsmiddelen ben je zo weer de oude

Seizoenswisselingen betekenen toch altijd één ding: iedereen wordt weer ziek. Om je heen hoor je alleen maar gesnotter en voordat je het weet ben jijzelf ook weer aan de beurt. Vervelend, maar gelukkig zijn er genoeg voedingsmiddelen die je kan nemen om er weer bovenop te komen.

De beste voedingsmiddelen als je ziek bent

Als het gesnotter en gehoest ook een weg door jouw immuunsysteem heeft weten te banen, trek je waarschijnlijk snel een sprintje langs de drogist om een flinke lading aan vitaminepillen, zakdoekjes en neusspray in te slaan. Vergeet alleen hiernaast niet óók gezond te blijven eten. Waarschijnlijk heb je als je ziek bent bijzonder weinig zin om een maaltijd te bereiden, daarom kun je het maar beter zo efficiënt mogelijk doen. We zetten een aantal etenswaren op een rijtje die ervoor gaan zorgen dat je binnen no-time weer zo fit als een hoentje bent.

1. Kippen- en groentesoep

Groentensoep zit bomvol gezonde voedingsmiddelen, én je hebt het in recordtempo op tafel staan. Kippensoep is weer een goede bron van vitamines, mineralen, calorieën en eiwitten, allemaal voedingsstoffen waar je lichaam veel baat bij heeft – overigens niet alleen als je ziek bent. Soep zorgt er daarnaast voor dat je naast voedingsmiddelen, ook veel water binnenkrijgt.

2. Smoothies met groene groenten

Heb je last van je keel waardoor je maar moeilijk kunt slikken? Dan zijn smoothies de oplossing. Ze zijn niet alleen mega eenvoudig te maken, maar zorgen er daarnaast ook voor dat je groenten en fruit binnenkrijgt. Door er flink wat groene groenten, zoals spinazie, boerenkool en sla doorheen te mixen, krijg je ook nog eens veel vitamine A, C en K binnen. Daarnaast drink je smoothies vaak koud, wat kalmerend werkt bij een zere keel.

3. Yoghurt

Laten we vooropstellen dat als je last hebt van keelpijn, je deze tip beter aan je voorbij kunt laten gaan omdat zuivel voor meer slijmvorming kan zorgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen als je al veel aan het hoesten bent. Wel bevat yoghurt veel probiotica, wat kan zorgen voor een sneller herstel. Mocht je je dus overall een beetje ‘meh’ voelen, maak dan een lekker bakje yoghurt met honing voor jezelf klaar.

4. Thee met gember

Nog zo’n topper wanneer je last hebt van een zere keel: thee. Het liefst gemberthee met honing. Drink je thee lekker heet, dit zorgt namelijk – net zoals koude dranken – voor verlichting van de pijn of kriebel in je keel. Gember werkt overigens ook goed bij misselijkheid, dus dit is ook een prima drankje als je moet overgeven. Zeg ziek zijn dus maar gedag.

5. Honing

Last van kriebelhoest? Dan kan een theelepel honing door je thee verlichting bieden. Als je keelpijn of de kriebel in je keel écht heel erg is, kun je ook een volledige theelepel honing downen. Stuk minder lekker, maar het werkt wel. Verder werkt honing antibacteriëel, fijn dus wanneer er een keelonsteking op de loer ligt. Zo ben je binnen no-time minder ziek.

Lees ook: 8x tips om niet ziek te worden tijdens deze koude dagen

Reageer op artikel:
Voel je je ziek? Met deze voedingsmiddelen ben je zo weer de oude
Sluiten