Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Fashion 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Vogue Italia maakt opnieuw een statement met deze alternatieve cover

Het juninummer van Vogue Italia ziet er anders uit dan je gewend bent. Waar normaal modellen op de cover staan, heeft het nieuwe nummer kindertekeningen op de cover. Sterker nog, het hele magazine staat in het teken van kinderen en hun nieuwe wereld.

Het juninummer heeft acht covers, getekend door acht kinderen. En dat alles om een statement te maken over de nieuwe wereld in deze coronatijd.

Alternatieve cover Vogue Italia

Vogue Italia heeft dit nummer gewijd aan kinderen, omdat kinderen in hun ogen de minst voor de hand liggende slachtoffers zijn van deze pandemie. Volgens Vogue Italia wordt dat over het hoofd gezien, en dat terwijl kinderen niet meer kunnen socialiseren én omdat veel scholen – ook in Italië – nog niet open zijn.

Vol met sprookjes

Het juninummer van Vogue Italia staat vol met sprookjes. Daar is voor gekozen omdat sprookjes vaak worden ingezet als een manier om angsten weg te nemen. Volgens Vogue Italia zorgt deze situatie (door corona) er namelijk voor dat kinderen veel te maken krijgen met angst, en verwarrende gevoelens.

Daar komt bij dat kleding in vele sprookjes een belangrijke rol speelt. In het nummer probeert Vogue Italia kinderen de unieke wondere modewereld uit te leggen. Niet te vergeten dat in die wereld ook veel veranderingen plaatsvinden. Zo kwamen London Fashion Week en Milan Fashion Week al met een online editie.

Getekend door kinderen

Het juninummer bestaat dus uit acht covers, getekend door acht verschillende kinderen. De kinderen zijn tussen de twee en tien jaar oud. De covers zijn niet het enige wat door kids zelf zijn gecreëerd. Zo hebben nog 85 kinderen hun favoriete catwalk-look van de lente/zomercollectie 2020 getekend. Op Instagram werd een filmpje gedeeld met alle beelden. Cute.

https://www.instagram.com/p/CBNjdoJj2d5/

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat Vogue Italia ervoor kiest om geen model of celebrity op de cover te plaatsen. De cover van het aprilnummer bestond namelijk uit een volledig wit blad, met enkel de naam van het magazine. Een bewuste keuze van de redactie, als reactie op de coronacrisis en alles wat het teweeg brengt.

In januari viel Vogue Italia ook al op, toen ze de keuze maakten om het hele januarinummer zonder foto’s uit te brengen. Dit deden ze om een statement te maken over duurzaamheid, want de totstandkoming van zo’n tijdschrift is niet goed voor het milieu. De foto’s werden in dat nummer vervangen voor tekeningen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vogue Italia maakt opnieuw een statement met deze alternatieve cover
Sluiten