Suze van As
Suze van As Love & Life 20 apr 2018

Volgens dit onderzoek ben je aardiger als je boeken leest

Wij boekenwurmpies weten dit natuurlijk al langer, maar we zijn gewoon op heel veel vlakker leuker. Een nieuw onderzoek ondersteunt dat maar weer eens.

De Kingston University voerde een onderzoek uit waaruit bleek dat mensen die boeken lezen in plaats van TV kijken zich sneller zullen zullen gedragen op een sociaal verantwoorde manier. Er deden 123 deelnemers mee aan het onderzoek. Ze moesten een vragenlijst invullen en uit hun antwoorden bleek dat mensen die meer lezen attenter zijn. De deelnemers die alleen maar met hun ogen op het beeldscherm zitten waren minder geïnteresseerd in anderen (oeps).

Het genre boeken dat je leest lijkt ook invloed te hebben op hoe aardig je bent. De deelnemers die veel fictie lazen waren socialer en de deelnemers die vooral drama’s en romantische romans lazen waren empathischer.

Zo vertelden de onderzoekers aan Independent dat mensen die experimentele boeken en komische boeken lezen het beste uit de test kwamen: “Engaging with fictional prose and comedy in particular could be key to enhancing people’s empathetic abilities”.

elite daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Volgens dit onderzoek ben je aardiger als je boeken leest
Sluiten