Renée
Renée Liefde & Sex 7 november 2017

‘De lengte van je wijsvinger bepaalt welk relatietype je bent’

Het klinkt nogal vergezocht, maar volgens onderzoekers van Oxford University en Northumbria University zou de lengte van je wijsvinger bepalen wat voor relatietype je bent.

De onderzoekers noemen dit ‘stay or stray’: mensen die in verhouding tot hun ringvinger een korte wijsvinger hebben, gaan over het algemeen losser om met relaties en zijn sneller geneigd om vreemd te gaan. Voor mensen met een relatief lange wijsvinger is het tegenovergestelde waar.

Het klinkt raar, maar de verklaring begint in de baarmoeder

De verklaring hiervoor is dat mensen met een kortere wijsvinger in de baarmoeder aan meer testosteron zijn blootgesteld, wat vaak als volwassene resulteert in de behoefte aan meer seksuele contacten. Mensen waarbij dit niet het geval is, gaan juist vaak op zoek naar langdurige relaties.

En in hoeverre is dit waar? Of spelen er andere factoren mee?

Hoewel er volgens het onderzoek wel degelijk twee verschillende relatietypes zijn gevonden onder zowel mannen als vrouwen, zijn deze verschillen vooral in grote groepen waarneembaar. De lengte van je wijsvinger maakt het dus wel waarschijnlijker dat je in één van beide groepen valt, maar dit is géén voorspeller voor je gedrag. Er zijn namelijk ook andere factoren die een rol spelen, zoals milieu en levenservaring. Dat wat er in de baarmoeder is gebeurd, heeft in verhouding maar een kleine impact.

Gelukkig blijkt uit onderzoek van Happify dat 96% van de mensen seks sowieso bevredigender vindt met iemand waarmee ze een emotionele band hebben. Ook vonden zij dat het hebben van meer seks niet per definitie gelukkiger maakt: stellen die eenmaal per week seks hebben, blijken namelijk het gelukkigst te zijn. Overigens hoef je je geen zorgen te maken als je de beste seks van je leven nog niet hebt gehad, gemiddeld is dat pas 13 jaar na je eerste keer.

Reageer op artikel:
‘De lengte van je wijsvinger bepaalt welk relatietype je bent’
Sluiten