Entertainment 1 mrt 2019 Redactie

Volgens een psycholoog is Temptation Island kijken goed voor je relatie

Temptation Island is een heerlijk programma om naar te kijken. En eerlijk, het haalt ook het slechtste in je naar boven. Want het meest geniet je toch wel van de misstappen die de deelnemers maken.

En toch, toch kan Temptation Island goed zijn voor je relatie, lazen we bij ons zusje Beautify. Ondanks alle slechte dingen die er gebeuren in het programma. Tenminste, als je niet meedoet, maar er samen met je lover naar kijkt. Dat zegt relatiedeskundige Paulien Timmer tegen RTLnieuws.nl.

Liefdeslessen die Temptation Island je leert

Volgens de psycholoog kun je als tv-kijkend koppel namelijk heel wat liefdeslessen trekken uit Temptation Island. En dan voornamelijk wat je níet moet doen.

1. Zoek nooit de verleiding op

Haar nummer 1 tip, naar aanleiding van het programma, is dat je gewoon beter niet zelf verleiding kan opzoeken. Want als je het bewust gaat opzoeken, is het eigenlijk gewoon vragen om moeilijkheden.

2. Bespreek wat je grenzen zijn

Praat daar eens over met je lover. Dat mag ook gaan om respect. Dus dat je nooit over de ander zult zeggen dat er kaas uit zijn of haar oren komt…

3. Vreemdgaan doet je relatie vaak geen goed

Maar dat lijkt ons toch wel een inkoppertje.

4. Wraaknemen is ook zelden een goed plan

En dan bedoelen we vreemdgaan omdat de ander dat ook deed. De psychologe zegt: ’In een gezonde, volwassen relatie bestaat zoiets als wraaknemen niet. Elkaar kwetsen, dat gebeurt. Onbewust, of niet. Maar praat er vervolgens over: wat ligt eronder? Waarom doet het pijn? Vergeving is tien keer sterker dan wraak.’

5. Investeer in je relatie en in elkaar

Volgens Paulien Timmer gaan mensen vaak vreemd omdat ze zich eenzaam en onbegrepen voelen. Mensen hebben niet het idee dat hun partner er echt voor hen is. Geef elkaar liefde, spreek uit dat je dankbaar bent dat iemand er is en respecteer elkaar. Dat is volgens haar de sleutel tot geluk samen.

Anyway, trommel vooral lekker je lover op en ga samen tv-kijken. Want Temptation Island is goed voor je relatie.

Beautify

Reageer op artikel:
Volgens een psycholoog is Temptation Island kijken goed voor je relatie
Sluiten