Josca
Josca Love & Life 18 jul 2018

Volgens onderzoek is dit de beste dag waarop je jarig kan zijn

Je verjaardag is bijna altijd leuk: het is een goed excuus om wat meer eten naar binnen te schuiven dan normaal en naast de gezelligheid met je vriendinnen kun je ook nog eens fijne cadeautjes verwachten. Maar wat is eigenlijk de beste dag om jarig te zijn?

Interflora onderzocht dit door 2.000 Britten te interviewen over hun verjaardagen. Hierbij werd rekening gehouden met de kans op zon, de nabijheid van payday en het gemiddelde aantal cadeautjes dat men kreeg.

Beste verjaardag

Wat bleek? De beste verjaardag om te hebben is 28 juli. De reden hiervoor is de grote kans op mooi weer, het feit dat je loon snel binnen zal komen en het feit dat het zomer is en men zich over het algemeen fijner voelt.

Het blijkt dat zomerbaby’s zelfs gelukkiger zijn; de beste verjaardagsmaanden zijn juni, juli en augustus.

Jarig tijdens quarantaine? Zo maak je er een feestje van

Slechtste verjaardag

De dag die als slechtste verjaardag wordt gezien is 16 december en maar liefst een derde van de decemberbaby’s zegt dat hun verjaardag vaak vergeten wordt en ze cadeautjes krijgen in kerstpakpapier. Klinkt ook wel een klein beetje depressing, als je erover nadenkt.

Laat je trouwens niet uit het veld slaan door deze resultaten: het is jouw verjaardag en je kan er hoe dan ook een geweldig feestje van maken.

Ook weten welke score jouw verjaardag krijgt? Je test het hier.

14 significante verschillen tussen je verjaardag als kind en je verjaardag nu

Metro

Reageer op artikel:
Volgens onderzoek is dit de beste dag waarop je jarig kan zijn
Sluiten