Volgens onderzoek kan het helemaal geen kwaad om een tijdje single te zijn

Natuurlijk hebben we geen onderzoek nodig om ons te vertellen dat het oké is om single te zijn. Soms staat het vinden van iemand om je leven mee te delen gewoon niet bovenaan je prioriteitenlijstje en geniet je met volle teugen van the single life. En gelijk heb je.

Persoonlijke groei

Hoewel het hebben van een relatie hartstikke fijn kan zijn, heeft het niet hebben van een partner óók zo z’n voordelen. Neem nou bijvoorbeeld het feit dat je precies kunt doen waar je zelf zin in hebt en dat je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen. Naast dat dit soms precies is wat je nodig hebt in je leven, zou je hierdoor volgens een onderzoek ook nog eens meer persoonlijke groei doormaken. Pretty great, right?

single-research

Volgens de onderzoekster werd het tijd dat de voordelen van het single-zijn eens onder de loep werden genomen, zeker nu steeds meer mensen de solo weg inslaan. Ze concludeert dat mensen die hun single status omarmen veerkrachtiger zijn, beter weten wat ze willen en zich comfortabeler voelen in hun eigen gezelschap. Daarnaast vond ze dat ze meer gedreven en zelfvoorzienend zijn, waardoor ze zich minder snel laten beïnvloeden door negatieve emoties.

Het is natuurlijk niet zo dat mensen met een relatie niet over deze eigenschappen beschikken, maar een tijdje single zijn kan dus helemaal geen kwaad. Hoewel het misschien meer op een emotionele achtbaan lijkt als je net uit een relatie komt, zul je er op de lange termijn waarschijnlijk alleen maar evenwichtiger van worden. Mocht je dus ooit lastige vragen krijgen, dan kun je dit onderzoek er altijd even bijhalen.

En anders kun je één van deze tactieken eens proberen:

28 briljante antwoorden op de vraag waarom je nog stééds single bent

Brit + Co

Reageer op artikel:
Volgens onderzoek kan het helemaal geen kwaad om een tijdje single te zijn
Sluiten