Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 18 okt 2017

Volgens onderzoek vinden mannen vrouwen die net gedumpt zijn extra aantrekkelijk

De studie onderzocht wat voor effect relaties uit het verleden zullen hebben in de toekomst. De onderzoekers lieten hiervoor 198 testpersonen neppe online dating pagina’s zien. Op deze pagina’s stond wat basisinfo en wanneer hun laatste relatie ten einde kwam. De testpersonen gaven een mening over de personen achter de nepprofielen en lieten ook weten of zij seks of een serieuze relatie met de personen zouden willen.

Voor mannen die op zoek waren naar een serieuze relatie was de informatie over de laatste relatie wel interessant. Zij vonden vrouwen die gedumpt waren opmerkelijk genoeg aantrekkelijker. De groep mannen die aangaf enkel seks willen, maakte het niet zo veel uit of de vrouw zelf een eind maakte aan de relatie of gedumpt was. De meeste vrouwen gingen voor mannen die zelf een eind hadden gemaakt aan de relatie.

Onderzoekster Christine Stanik had deze resultaten niet verwacht. Zij dacht dat ook de mannen zouden gaan voor iemand die zelf een einde aan de relatie had gemaakt. Dit wijst op het nemen van initiatief en bewijst dat de persoon echt klaar is met zijn of haar ex.

Toch denkt Stanik wel te weten waarom mannen gedumpte vrouwen aantrekkelijker vinden. Dit zou wijzen op een dominante rol voor de man in de vorige relatie van de vrouw. Dat zou betekenen dat de man ook in de nieuwe relatie de touwtjes in handen zal hebben.

Of dit nou echt iets is om blij mee te zijn? Wij denken van niet. Ben jij het eens met deze resultaten? Laat hier je reactie achter!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Volgens onderzoek vinden mannen vrouwen die net gedumpt zijn extra aantrekkelijk
Sluiten