Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Post 7 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo moet het dus – Kim Kardashians dermatoloog legt de juiste volgorde van skincare uit

Jaarlijks besteden sommige mensen wel honderden euro’s aan skincare. Serums, lotions en peelings: alles voor dat zachte babyhuidje en een stralende glow. Maar als je de producten niet op de juiste manier gebruikt of aanbrengt, is het weggegooid geld. De dermatoloog van de Hollywood sterren legt uit hoe het echt moet.

Als we iemand mogen geloven, dan is het Dr. Lancer wel. Hij werkt met niemand minder dan Kim Kardashian en Victoria Beckham en volgens hem is de juiste skincare layering essentieel voor een gezonde huid.

De juiste volgorde van skincare aanbrengen

Dr. Lancer zegt dat iedereen z’n eigen ‘skincare-cocktail’ moet maken, omdat iedereen een ander huidtype heeft. Er is geen product dat alles in één doet, daarom is een skincare routine waarbij je producten opstapelt de beste manier.

Dr. Lancer raadt aan om met de dunste producten te beginnen, voordat je overstapt op dikke crèmes. Start met het aanbrengen van serums, oliën of andere vloeibare producten. Op deze manier kan de huid het product maximaal opnemen. Daarna vervolg je de sessie met de dikkere producten zoals crèmes, moisturizers en tot slot een SPF.

‘s Avonds geldt dezelfde volgorde, alleen mag je de SPF dan skippen. Wat reinigen betreft begin je eerst met een facewash of cleanser, daarna eventueel een scrub en daarna een toner. Hierna vervolg je de pampering met de serums, crèmes en de hele handel.

Kijk naar wat jouw huid nodig heeft

Onthoud goed dat een skincare routine niets is waar je aan vast zit, kijk altijd naar wat jouw huid op dat moment nodig heeft. Voelt het wat droog aan? Skip dan de scrub. Voelt het wat vettig aan? Misschien moet je dan een beetje dimmen met de moisturizer.

Het vinden van de juiste producten ‘cocktail’ is geen makkelijke misse. Soms ontdek je een nieuwe favoriet en voeg je deze toe aan het skincare dreamteam. Geen zin om honderden euro’s tegen huidverzorging aan te smijten? Deze dupes van dure producten werken minstens net zo goed en kosten geen rib uit je lijf.

Reageer op artikel:
Zo moet het dus – Kim Kardashians dermatoloog legt de juiste volgorde van skincare uit
Sluiten