Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 21 feb 2019

Dit zijn de voordelen van fitness met een personal trainer

Fitness; de een leeft ervoor en de ander moet zichzelf keer op keer naar de sportschool slepen. Iedereen heeft een andere reden om naar de sportschool te gaan. Wat de reden dan ook is, het is belangrijk wel goed te weten waar je mee bezig bent. Fitness met een personal trainer kan handvatten bieden om een gezond sportpatroon te ontwikkelen.

Fitness met een personal trainer

Wie in de sportschool belandt, kan al snel overweldigd raken van het aantal apparaten dat er ineens voor je staat. Dat kan ervoor zorgen dat je de apparaten blijft gebruiken die je enigszins kent. Zonde, want misschien laat je zo wel allerlei kansen liggen, waardoor het langer duurt voordat je je doel behaalt. Een personal trainer zorgt ervoor dat je op zo’n effectieve en efficiënte manier mogelijk je doel behaalt.

1. Hij of zij helpt je doel te behalen

Misschien ga je wel naar de sportschool om een strakker lichaam te krijgen, misschien wil je fitter worden, of heb je een heel andere reden om aan fitness te doen. Wat de reden ook is, een personal trainer zorgt ervoor dat je het maximale uit je tijd in de gym haalt. Dit zorgt ervoor dat je je doelen zo snel en efficiënt mogelijk behaalt.

2. Je voert oefeningen op de juiste manier uit

Apparaten in de sportschool staan er om bepaalde spieren te trainen. Toch gebeurt het vaak dat door verkeerd gebruik van een machine of gewicht, je andere spieren gebruikt dan zou moeten. Een personal trainer helpt bij het correct uitvoeren van oefeningen, waardoor je daadwerkelijk de spieren traint die je wil trainen.

3. Je krijgt ondersteuning bij je voeding

Bij een goed sportschema, hoort ook goede voeding. Iedereen heeft een ander lichaam en andere behoeften, en dus ook een ander eetschema. Een personal trainer helpt je bij het uitzoeken van een voor jou passend voedingspatroon.

4. Het is een mentaal steuntje in de rug

Ben je het type dat liever een filmpje kijkt op de bank, dan naar de sportschool gaat? Dan kan een personal trainer net dat extra steuntje in de rug zijn. Doordat je een afspraak met iemand hebt gemaakt om langs te komen, zul je ook minder snel afzeggen. Je wil hem of haar natuurlijk niet laten zitten.

5. Je hebt er de rest van je leven profijt van

Als je eenmaal weet hoe je een oefening in de sportschool moet uitvoeren en welke spieren je er precies mee traint, kun je dit blijven toepassen. Zo blijf je profijt hebben van fitness met een personal trainer, ook wanneer je in je eentje traint.

Met deze 5 fitness-apps wordt sporten een stuk minder vervelend

Reageer op artikel:
Dit zijn de voordelen van fitness met een personal trainer
Sluiten