Trix Jacobs
Trix Jacobs Love & Life 31 dec 2019

Een maand zonder alcohol – dit onverwachte voordeel brengt het met zich mee

Ja ja ja, we weten het: alcohol is slecht voor je. Helaas doen we nu eenmaal niet altijd dingen die even goed en gezond zijn voor ons kostbare lichaam. Grote kans dat jij op zijn minst een aantal dagen in de week of maand aan de alcohol zit. Ontzettend lekker, maar misschien is het een idee in het nieuwe jaar een maand de alcohol te skippen onder het mom ‘goede voornemens’? Dit zijn namelijk de voordelen.

Bye bye alcohol

Oké wacht, hear us out voordat je dit artikel linea recta verlaat. We begrijpen je: als je gewend bent regelmatig alcohol te drinken, is het wennen om het een maand lang te laten staan. Zeker net na die gezellige decembermaand zit je er vast niet op te wachten om het helemaal te laten staan.

Toch zitten er een hoop voordelen aan vast die je vast wel even wilt weten. En fun fact: als jij het niet de héle maand volhoudt, zijn de voordelen alsnog (deels) zichtbaar.

De voordelen

Een studie aan de University of Sussex liet zien dat er gemiddeld een stuk minder gedronken werd acht maanden na de ‘droge maand’. Deze droge maand begon in januari: “The simple act of taking a month off alcohol helps people drink less in the long term: by August people are reporting one extra dry day per week.”

Ook werden de mensen die deelnamen aan het onderzoek minder vaak dronken dan voorheen. Dit had volgens de deelnemers vooral te maken met het feit dat ze het gevoel hadden meer controle te hebben over hun eigen drinkgedrag.

Wat meer dan de helft van de personen ook merkte? Dat de conditie van hun huid was verbeterd. En kijk, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Misschien toch maar die goede voornemens even proberen vol te houden?

Sla je die alcoholvrije maand toch over? Deze drankjes zijn in ieder geval wat gezonder:

4 alcoholische drankjes die enigszins in een gezond eetpatroon passen

Refinery29

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Een maand zonder alcohol – dit onverwachte voordeel brengt het met zich mee
Sluiten