Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 1 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

5x voordelen van rode wijn drinken, voor als je nog een excuus zocht

Een lekker wijntje op z’n tijd kan geen kwaad. Alleen verandert dat ‘op zijn tijd’ nog weleens in ‘twee flessen zonder stop’. Ach, daar zijn we jong voor. Zeker in de wat koudere maanden is en rood wijntje lekker, maar ‘s zomers slaan wij een kannetje Sangria ook zeker niet af.

Naast dat rode wijn (lees: alcohol) heel veel in je lijf kapot maakt, is het ook goed voor een paar dingen. Rode wijn heeft namelijk best wel wat voordelen als je het met mate drinkt. Let er uiteraard wel op dat je nooit té veel wijn drinkt. Hoewel glas na glas wegtikken op het moment misschien een goed idee lijkt, denkt je lichaam daar natuurlijk anders over. Dat gezegd hebbende, hierbij vijf voordelen van het drinken van rode wijn.

1. Hart en bloedvaten

In rode wijn zitten veel antioxidanten en voornamelijk polyfenolen. Polyfenolen is een groep stoffen die goed zijn voor het hart en de bloedvaten. Het zorgt dat je bloeddruk op peil blijft en vermindert de kans op hartaandoeningen.

2. Het voorkomt gaatjes

Rode wijn doodt veel bacteriën die gaatjes in je tanden veroorzaken, heeft onderzoek uitgewezen. Het doodt er zelfs meer dan water met alcohol, wat bedoelt is om je mond mee te spoelen. Nu willen we niet zeggen dat je het tandenpoetsen kunt skippen en voortaan een glas rode wijn drinkt, maar het is wel mooi meegenomen.

C’est dans les sous-entendus que l’on trouve les avances les plus indécentes ?? – – – #ootd#outfit#outfitoftheday#fashion#fashionblogger#fashionlover#look#lookoftheday#lookdujour#style#trend#brunette#sun#models#model#modeling#modelling#modellife#modelo#modelagency#igers#wine#redwine#instagrammers#likeforlike#like4like#followme#autumn#autumnoutfit#autumnstyle

15 Likes, 0 Comments – Théa Delcourt Martino (@theadelcourt) on Instagram: “C’est dans les sous-entendus que l’on trouve les avances les plus indécentes ?? – – -…”

3. Het vertraagt de komst van Parkison en Alzheimer

Hopelijk duurt het nog lang voordat we in een bejaardentehuis zitten, maar het is altijd iets om in je achterhoofd te houden. Volgens onderzoek, zorgt drinken van rode wijn (met mate) ervoor dat hersencellen minder snel afsterven. Daardoor duurt het langer voordat je aan ziektes lijdt als Alzheimer en Parkison.

4. Het vermindert de kans op depressie

Er zijn genoeg mensen die een dipje wegdrinken met een rood wijntje, maar blijkbaar kan je het er ook mee voorkomen. Zodra je tussen de twee en zeven glazen wijn per week drinkt, verminder je de kans op depressie of een ander mentaal probleem. Het klinkt bizar, maar het onderzoek in 2013 heeft dit echt uitgewezen.

5. Het vermindert de kans op allergieklachten

Dit klinkt misschien gek, maar het drinken van rode wijn vermindert de kans op allergieklachten. Flavonoïden (gevonden in rode wijn) zorgen er voor dat de symptomen van astma en allergie symptomen kunnen verminderen.

Dit vind je ook interessant:

Deze 3 stappen moet je dírect volgen als je rode wijn op je kleding hebt gemorst

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5x voordelen van rode wijn drinken, voor als je nog een excuus zocht
Sluiten