Goede reisvoornemens voor 2019 waar jij je echt aan wíl houden

Over minder dan een maand mogen we met zijn allen weer aftellen tot het nieuwe jaar. Champagneglazen worden geheven, vuurwerk wordt afgestoken en zoenen worden veelvuldig uitgedeeld. Met dat begin van het nieuwe jaar komen tegelijkertijd ook die goede voornemens om het hoekje kijken. Hallo daar. Dit wil jij allemaal doen in 2019 als het aankomt op reizen.

Goede voornemens omtrent reizen voor 2019

De één neemt zich het vijfde jaar op rij voor om nu toch écht wat meer naar de sportschool te gaan, terwijl de ander het bij kleinere voornemens houdt of deze volledig overslaat. Wij hebben een aantal voornemens als het op reizen aankomt die wél een plekje verdienen op je lijst aan goede voornemens. Let’s go.

Zet Google Flights Alert aan

Een makkelijk voornemen, want dit is een kwestie van even op die aanknop klikken. Zet je Google Flights Alert aan, dan ontvang je automatisch een notificatie wanneer de prijzen van vliegtickets omlaag gaan. Vooral handig als je al een specifieke bestemming in het hoofd hebt, maar iets ruimer zit wat betreft data.

Maak minstens één roadtrip

Omdat het relatief goedkoop is (of nou ja: kan zijn) en omdat het me-ga gezellig is. Dat wordt knallen die afspeellijsten.

Ga op zoek naar onbekende(re) vakantiebestemmingen

Een reis naar Bali is vast hartstikke mooi, maar basic is het wel. Er zijn zo immens veel plekken op de wereld die je nog kan ontdekken, waarvan er heel veel nog vrij onbekend zijn. En dat betekent absoluut niet dat ze onder doen voor een Bali of een Parijs.

Reis anders dan normaal

Klinkt misschien een béétje vaag, maar reis eens op een andere manier dan hoe je het normaal doet. Mensen hebben over het algemeen toch bepaalde reisgewoontes en die mogen best wel eens doorbroken worden. Zoek je normaal altijd de natuur op? Bezoek eens een stad. Ben je een echte ik-ga-op-vakantie-om-te-zonnen persoon? Doe dan tóch een keer iets anders. Je kunt ook kleine dingen anders doen, zoals bijvoorbeeld niet het vliegtuig nemen naar je bestemming, maar een bus of boot. We zeggen maar iets.

Ga op reis met een grote groep vrienden

Natuurlijk is reizen in een grote groep hartstikke leuk (mits je mensen uitkiest die niet continu zeiken en roddelen), maar je kan er ook nog eens een lading geld mee besparen. Zoek je een huisje of appartement voor een stuk of tien personen, dan is de kans groot dat je minder uit hoeft te geven dan wanneer je met zijn vieren of vijven weggaat.

Ga op reis met jezelf

Maak in 2019 op zijn minst één solotrip, hoe klein deze ook is. Ontdek hoe jij je redt in je eentje en of het wat voor je is. Het is ook een makkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen, want je bent gegarandeerd niet de enige die alleen reist.

Plan een staycation

Je hoeft niet altijd naar verweggistan voor een fijne vakantie, want ook in ons eigen land is er genoeg te doen en te bewonderen. Ontdek je eigen stad wat verder of neem eens wat vaker de trein naar een nog onbekende(re) plek. Ooit in Groningen, Den Bosch of Maastricht geweest?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Waarom je minstens één keer in je leven in je eentje moet reizen

Reageer op artikel:
Goede reisvoornemens voor 2019 waar jij je echt aan wíl houden
Sluiten