The money talk – Zo vraag je op een nette manier naar het salaris van je collega’s

Laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal stiekem een beetje benieuwd wat onze collega’s verdienen. Zeker omdat het – helaas – nog steeds veel voorkomt dat werknemers met dezelfde functie ongelijk verdienen. Vragen naar iemands salaris is not done, maar wij vertellen je vandaag hoe jij wél de money talk houdt met je collega’s.

Het is inmiddels 2019 en het feit dat mensen met dezelfde functie bij een bedrijf vaak een ongelijk salaris hebben, baart ons best zorgen. Ongelijke betaling komt vaker voor dan je denkt en wie weet ook in jouw bedrijf. Wat dit soort zaken betreft is intuïtie vaak key, je voelt het aan als dingen niet eerlijk gaan.

Vragen naar het salaris van je collega’s

Een ongeschreven regel is dat je niet vraagt naar het salaris van je collega’s – of wie dan ook -, hoe nieuwsgierig je ook bent. Maar als er ongelijke betaling in het spel is, dan mag je best lak hebben aan deze ongeschreven regel. Dat neemt niet weg dat het een erg persoonlijk onderwerp is dat je met fluwelen handschoentjes aanpakt, wij leggen je graag uit hoe je dat doet.

1. Kies het slachtoffer zorgvuldig

Het eerste waar je over nadenkt, is aan wie je de brandende vraag stelt. Kies iemand waar jij je comfortabel bij voelt, en waarvan je weet dat diegene zich ook bij jou comfortabel voelt. Daarnaast is het niet handig om iemand met een compleet andere functie aan de tand te voelen, want dan meet je met twee maten.

Als je iemand kent die vroeger jouw functie had, maar nu niet meer, dan is dit de uitgelezen persoon. Mensen vertellen veel sneller wat ze ooit verdienden, dan wat ze nu verdienen.

2. Bespreek dit niet op de werkvloer

Het laatste wat je wil, is dat jouw baas of andere collega’s binnenstormen terwijl jij met iemand over salarissen praat. Dit gesprek wil je in alle rust voeren, zonder te hoeven fluisteren. Nodig de uitverkoren collega daarom uit voor een lunch of kopje koffie buiten het bedrijf, hierdoor voelen jullie je beide meer op je gemak.

3. Gooi voorzichtig het onderwerp op

Het gesprek beginnen met “hoeveel verdien jij?” is geen goed plan, dit is een onderwerp dat je voorzichtig wilt aansnijden. Het is noodzakelijk om dit onderwerp een inleiding te geven, leg bijvoorbeeld uit dat je bang bent dat je onderbetaald wordt. Jouw collega gaat waarschijnlijk niet zonder reden zijn of haar salaris prijsgeven. Voor wat, hoort wat, dus wees voorbereid dat je dezelfde vraag terugkrijgt.

Nog een tactiek, is om niet meteen naar het salaris te vragen, maar eerst dat van jezelf te vertellen. Begin het gesprek bijvoorbeeld zo: “De laatste tijd denk ik vaak na over mijn salaris en ik ben bang dat ik onderbetaald word. Ik ben erg benieuwd hoe jij hierover denkt. Mag ik mijn salaris met je delen? En zou jij dan willen zeggen of ik inderdaad weinig krijg?”.

4. Maak het minder persoonlijk

In plaats van jullie salarissen met elkaar te vergelijken, kan je er ook voor kiezen om aan ‘dezelfde kant’ te gaan staan. Je vindt het gemiddelde salaris van jouw functie op sites als Glassdoor. Begin het gesprek met: “Ik zag dat het gemiddelde salaris voor onze functie €XXX is, dat ligt een stuk hoger dan mijn salaris. Vind jij dat je eerlijk betaald krijgt?”.

En wat nu?

Het gesprek kan twee kanten op gaan: jouw collega verdient meer of minder. De kans dat jouw collega zijn of haar salaris niet wilt delen is natuurlijk ook aanwezig.

Mocht jij nu minder verdienen dat jouw collega en dit onterecht vinden, dan is het tijd om naar je baas te gaan en om opslag te vragen. Hoe je dit op een smooth manier doet, vertellen wij je in dit artikel. Gebruik het argument “mijn collega verdient meer” nooit. Laat je lieftallige co-workers buiten het gesprek met je baas, je wilt niet ‘die persoon’ zijn.

Hello Giggles

Reageer op artikel:
The money talk – Zo vraag je op een nette manier naar het salaris van je collega’s
Sluiten