Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 1 feb 2020
Leestijd: 5 minuten

Deze 7 vragen heb je altijd al eens aan een sekscoach willen stellen

Als we er te lang over nadenken is seks eigenlijk iets heel raars. Seks kan heel soepel verlopen, maar we hebben ook vaak veel vraagtekens bij het bedrijven van de liefde. Laten we even eerlijk zijn, gedurende de jaren doe je een beetje ervaring op, maar eigenlijk doen we allemaal maar wat. Daarom is het hoog tijd om eens wat vragen te stellen aan een sekscoach.

Of je vragen nu over gevoelens tijdens seks gaat of over bepaalde handelingen, de sekscoach beantwoordt het voor je.

Vragen voor een sekscoach

Het allerbelangrijkste voor je een waslijst aan vragen opstelt, is om te weten dat seks heel breed is. Wat er ook aan de hand is in de slaapkamer, het ligt niet (altijd) alleen aan jou. Volgens medisch centrum Cleveland Clinic ervaart 43% van de vrouwen en 31% van de mannen een seksuele dysfunctie in hun leven. Dit kan bijvoorbeeld een laag libido zijn of weinig zelfvertrouwen tijdens de seks. Het belangrijkste om te onthouden: jij bent normaal, seks kan raar zijn. Let’s talk about sex, baby. 

1. Orgasmes faken

Misschien heb jij wel de beste seks met je partner of scharrel, maar het kan natuurlijk zo zijn dat jij je orgasmes altijd faket. Hoe zeg je dit tegen je partner zonder dat je zijn of haar gevoelens kwetst? In dit geval is het goed om te zeggen dat je alles fijn vindt wat de ander doet.

De reden dat je een orgasme fakete was juist omdat alles heel goed voelde, maar je het gevoel had dat je niet bij het hoogtepunt zou komen. Help de ander de volgende keer een handje om jou naar je hoogtepunt te helpen. Win-win situatie, toch?

2.  Hoe stop je met faken?

Maar hoe stop je dan met het faken van orgasmes? Een open en eerlijk gesprek hebben met de ander kan een behoorlijke uitdaging zijn. Seks is een emotioneel geladen onderwerp en soms schieten de woorden tekort.

Laat de ander weten dat je nieuwe dingen wil proberen zodat je wél dat orgasme bereikt. Zeg dat je jullie seksleven fantastisch vindt, zodat de ander zich zelfverzekerder voelt. En een helpend handje (of speeltje) tijdens de daad kan natuurlijk geen kwaad als dat jou helpt om je orgasme te bereiken. It’s sexy time.

3. Hoe voel ik mij comfortabeler?

Jezelf letterlijk blootstellen aan de ander kan soms heel oncomfortabel voelen. Dus hoe voel je je comfortabeler in je lichaam tijdens de seks? Het antwoord: masturberen, masturberen, masturberen. Als je in contact komt met je eigen lichaam en behoeftes, voel je je zo veel comfortabeler.

De controle hebben over je eigen orgasmes voelt powerful en helpt je om je goed te voelen als iemand anders jou aanraakt. Kijk naar jezelf als je voor de spiegel staat en zeg tegen jezelf hoeveel je van je lichaam houdt. Het maakt namelijk helemaal niet uit hoe je eruit ziet, je bent mooi en sexy.

4. Nieuwe seksuele opties

Seks is super leuk, maar soms kan je het gevoel hebben dat het nóg leuker kan. Maar hoe haal je je partner over om nieuwe dingen uit te proberen in de slaapkamer? Je kan diegene namelijk moeilijk in één keer op bed gooien en vastbinden zonder enige aankondiging.

Zie seks als een soort menu: schrijf drie dingen op die je graag wil uitproberen. Vraag dit ook aan de ander en geef vervolgens je lijstje elkaar. Dit geeft je de mogelijkheid om erachter te komen waar jullie beiden naar verlangen, zonder dat er veel druk achter zit.

Introduceer de nieuwe dingen op een rustige manier, door bijvoorbeeld een nieuw soort glijmiddel of seksspeeltje te kopen. En mocht je bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in BDSM? Het is echt niet nodig om duur materiaal te kopen. Gebruik een t-shirt als blinddoek of een stropdas als handboeien. Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als veel mensen denken. Dus, doen jij en je partner dit weekend een rollenspel als Christian Grey en Anastasia Steele?

5. Orgasmes krijgen lukt niet

Wees gerust, er is helemaal niks mis met je, want dit komt veel voor bij vrouwen. Orgasmes zijn voor 90% mentaal en 10% fysiek, dus het zit waarschijnlijk alleen maar in je hoofd. Als je gelooft dat het je niet lukt om klaar te komen, gaat dit ook niet lukken.

Het eerste wat je moet doen is uit deze gedachte stappen. Laat het orgasme even met rust en focus je op het andere plezier. Schaf zo nodig seksspeeltjes aan om je een handje te helpen en neem de tijd om te masturberen en ontdek wat jij fijn vindt. Maak je niet te veel zorgen over dit orgasme, want uiteindelijk zal deze wel komen.

6. Hoe deal je met een overgevoelige clitoris?

Soms is het moeilijk om van (solo) seks te genieten als je een overgevoelige clitoris hebt. Dit is natuurlijk ook een super gevoelige zone, dus hoe ga je hier het beste mee om? Probeer andere aanrakingen dan alleen over die clitoris te wrijven. Het is tenslotte geen dj set, dus ga er goed mee om.

Probeer je schaamlippen, schaamheuvel en de opening van je vajayjay ook mee te nemen. Soms kan zo’n afwisseling juist veel comfort bieden. Het helpt bijvoorbeeld ook om je vibrator of vingers nét naast die clitoris te zetten in plaats van erop. Doe er je voordeel mee.

Er zijn hoop vragen die wij hebben over seks en gelukkig bestaan er sekscoaches die deze voor ons kunnen beantwoorden.

Lees ook: 7 dingen die met je vagina gebeuren als je geen seks meer hebt

Hello Giggles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 7 vragen heb je altijd al eens aan een sekscoach willen stellen
Sluiten