Redactie
Redactie Love & Life 17 jun 2019

De vrouwelijke ejaculatie: het antwoord op alle vragen die je hebt over squirten

Het is inmiddels een bekend fenomeen: squirten. De ene vrouw doet het maar al te graag en de andere vrouw heeft geen idee hoe ze het sproeiende punt bereikt. Bij velen is de definitie ervan nogal onduidelijk en er doen veel gekke verhalen de ronde. Vandaag geven wij je een bijles squirten en geven we antwoord op alle vragen.

Squirten is eigenlijk de vrouwelijke variant van de ejaculatie. Voor sommigen is dit de hemel op aarde en voor sommigen is het een vaag begrip. Velen denken dat squirten iets is dat door de porno-industrie bedacht is. Maar in tegenstelling tot de G-spot, is van squirten bewezen dat het bestaat.

Het antwoord op al jouw vragen over squirten

Spuitend klaarkomen is lange tijd alleen iets voor mannen geweest, maar dankzij squirten is het nu ook een vrouwelijk ding. Dat betekent dat we nu echt wel op de hoogte moeten zijn van alles rondom het fenomeen, dus lees vooral verder.

Wat is het nou precies?

Squirten is de vrouwelijke ejaculatie die plaatsvindt als de vrouw klaarkomt door stimulatie van de G-spot. Veel vrouwen ervaren het gevoel alsof ze moeten plassen wanneer ze op het punt staan te squirten. Pas als je deze zorgen laat gaan is het lichaam in staat om te squirten.

Kan iedereen squirten?

Dit is iets wat veel vrouwen zich afvragen, want niet iedereen ervaart van nature de drang om te squirten. Dit komt simpelweg doordat ook niet iedereen meteen kan squirten. Of jij in staat bent om te squirten wordt bepaald door het aantal klieren in jouw plasbuis. Als jij een squirter bent heb je mazzel, want veel vrouwen trainen hiervoor. Door de anusopheffer – ja serieus – te trainen verhoog je de kans op spuitend klaarkomen. Dit doe je door tijdens het plassen te stoppen en het gevoel van plas inhouden te verwekken. De spier die je dan voelt is de anusopheffer en door deze dertig keer per dag ‘omhoog te trekken’ train je ‘m.

Is het vocht dat vrijkomt urine?

Dit lijkt een eindeloze discussie te zijn. De een ziet squirtvocht als een melkerige substantie, terwijl de ander zegt dat het simpelweg urine is. Het vocht dat vrijkomt is vocht uit de para-urethrale klieren, dit komt overeen met de ejaculatie van de man. Maar omdat er bij de vrouw geen goedje wordt aangemaakt, zoals mannen sperma aanmaken, wordt er vanuit gegaan dat het vocht afkomstig is uit de blaas of baarmoeder. Het vocht is meestel geur- en kleurloos, maar het kan wel sporen van urine bevatten. Hoeveel urine het bevat verschilt per persoon.

Hoe squirt je?

Om te squirten moet de G-spot gestimuleerd worden en dit is eigenlijk alleen mogelijk met een partner. Helaas, het is dus geen do it yourself dingetje. Vraag je partner om op zoek te gaan naar jouw G-spot, deze bevindt zich aan de binnenste voorwand van de vagina. Door deze te stimuleren bereik je een orgasme dat kan lijden tot squirten. Als je de bekkenbodem openduwt is de kans op squirten groter.

Lekker uitproberen, dus. En voor alle single (en bedpartnerloze) ladies onder ons: er zijn genoeg speeltjes die de G-spot stimuleren. De kans op squirten is daarmee aanzienlijk kleiner, maar het is altijd het proberen waard.

Medical News TodayViva

Reageer op artikel:
De vrouwelijke ejaculatie: het antwoord op alle vragen die je hebt over squirten
Sluiten