Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 15 jul 2018

Vier manieren om je hart sneller te laten helen nadat hij vreemdging

Een van de kutste gevoelens die je kan ervaren, is wanneer je partner vreemdgaat. Je gaat een periode super slecht op het leven, maar uiteindelijk kom je er weer bovenop. Wil je dit proces versnellen? Hier vier manieren om je hart te helen.

Vreemdgaan is slecht gaan

Een dolk door je hart, een mes in je rug, je ziel in duizend kleine stukjes. Als een gevallen vogeltje lig je overdag op de grond, en ‘s avonds in foetushouding in bed. Wanneer je partner is vreemdgegaan, ga je door een hele zware periode.

Maar er is licht aan het einde van de eindeloos voelende tunnel. Er zijn manieren om het hele helingsproces iets te versnellen, ook al zijn deze natuurlijk niet universeel.

1. Realiseer je dat wat er is gebeurd niet jouw schuld is

We kunnen de acties van anderen niet controleren. Beïnvloeden, misschien. Maar aan het einde van de dag zullen mensen altijd hun eigen beslissingen maken. Daarom is het belangrijk dat je geen verantwoordelijkheid neemt voor dingen die niet jouw schuld zijn.

Ga nu ook niet zeggen dat het misschien is gebeurd omdat je relatie al niet lekker liep, want dat is natuurlijk ook bullshit. Je partner had gewoon moeten zeggen dat hij of zij niet gelukkig was in de relatie. Punt.

2. Zoek dingen die je van deze situatie kan leren

Stel nou dat je toch wilt proberen om je relatie te laten werken nadat je partner is vreemdgegaan. Dan is dat jouw beslissing en daar is niks mis mee. Wil je je relatie beëindigen, dan is daar ook niks mis mee. Iedereens capaciteit om te vergeven is anders. Misschien krijg je wurgneigingen elke keer dat je hem nu ziet of misschien ben je nog steeds mega verliefd.

Wat in ieder geval wel belangrijk is, is dat je weet op wat voor een manier je partner is vreemdgegaan. Tuurlijk wil je de details liever niet horen, maar het is wel belangrijk te weten dat er verschillende soorten vreemdgaan zijn.

3. Laat de emoties toe

Als je partner vreemdgaat heeft dat grote emotionele invloeden op je. In de periode daaropvolgend ga je in een achtbaan van emoties. En dan bedoelen we niet een leuke soort achtbaan. Huil op de bank met bakken ijs en Bridget Jones films, sla iets kapot, voel je leeg. Uiteindelijk zul je merken dat deze heftige emoties minder worden en je langzaam aan weer je fantastisch leuke zelf wordt.

4. Probeer te vergeven

Dit is misschien het allermoeilijkste. Vergeven en vergeten zijn twee compleet andere dingen. Maar ondanks dat je het nooit zal vergeten, is het belangrijk dat je de ander probeert te vergeven. Of je je relatie nu een tweede kans wilt geven of helemaal klaar met die sukkel bent, vergiffenis is een belangrijk onderdeel van het helingsproces.

Al met al is het kut als je partner is vreemdgegaan, dus wees geduldig met jezelf. Doorgaan met je leven is lastig, maar uiteindelijk gaat het je lukken weer iemand te vertrouwen. En als dat toch lastig blijkt, stream dan gewoon alle albums van Beyoncé op repeat. Dat heeft ook een helend effect.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vier manieren om je hart sneller te laten helen nadat hij vreemdging
Sluiten