Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 6 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Een vriendinnen-trip is goed voor je gezondheid dus gaan met die banaan

Je kunt met ze lachen, ze geven je het nodige relatieadvies, je kunt je hart bij ze luchten over die verschrikkelijke collega, maar zullen je ook altijd een spiegel voorhouden over je eigen gedrag. Quality time met vriendinnen is belangrijk. En wat blijkt? Het is niet alleen fijn, maar ook nog eens hartstikke gezond. Dus als je nog een reden had om je volgende tripje met je vriendinnen te plannen, bij dezen.

Je weet natuurlijk wel dat het belangrijk is om tijd door te brengen met vriendinnen. Toch kan het nooit kwaad om nog even met je neus op de feiten te worden gedrukt. Hieronder vind je vier redenen om nú direct een weekendje weg te plannen.

1. Ze houden je met beide benen op de grond

Weet je zelf ook wel dat je een medaille verdient voor het uit z’n verband trekken van situaties? Natuurlijk weet je dat. Toch heb je soms je vriendinnen nodig die je even met beide benen op de grond zetten en je vertellen dat het écht allemaal wel meevalt. Een vriendinnenweekend is hier perfect voor. Naast het gieren van het lachen, houden je ze je namelijk ook een flinke spiegel voor. En wees eerlijk, dat kun je soms best gebruiken.

2. Je kunt bij niemand zo jezelf zijn als bij hen

Hoe verliefd je ook bent op die nieuwe fling, hij of zij zal je nooit snappen zoals je vriendinnen dat doen. Bij je vriendinnen kun je jezelf zijn als geen ander. Al je gekke dans-uitbarstingen, huilbuien opgevolgd door lachbuien, hoe gestoord je af en toe ook lijkt (of bent), niets is te gek voor je beste vriendinnen. Een vriendinnentripje is de uitgelezen plek om deze gestoorde kant van jezelf even lekker los te laten. Wedden dat je na zo’n reisje weer helemaal klaar bent voor het dagelijks leven?

3. Zie het als self-care

Natuurlijk zijn een warm bad, een meditatiesessie of een rondje lopen goede vormen van self-care. Je zou er misschien niet snel aan denken, maar quality time met je vriendinnen mag je ook aan dit rijtje toevoegen. Een weekendje weg met vriendinnen is dus een prima vorm van self-care, waarmee je helemaal opgeladen weer aan een nieuwe week kunt beginnen.

4. Het zorgt voor een betere nachtrust

Hoe goed voelt het om af en toe je kopzorgen hardop uit te spreken? Of de tranen van je wangen te moeten vegen na een enorme lachbui? Tijd spenderen met je vriendinnen, zorgt ervoor dat je je hoofd leegmaakt van alles wat zich er de afgelopen tijd in heeft opgehoopt. Daarnaast zorgt een flinke lachbui voor de nodige ontlading, wat er samen voor zorgt dat je zult slapen als een roosje. Gooi het er dus allemaal lekker uit tijdens een tripje, want het is niet alleen fijn, je kunt er ook nog eens beter door slappen. Win-winsituatie dus.

Als bovenstaande punten geen goede reden zijn voor een minivakantie met vriendinnen, weten wij het ook niet meer. Weet je nog niet waar je naartoe wilt? Geen stress. Hier vind je een aantal prachtige locaties in Europa, waar je vandaag nog heen kunt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Een vriendinnen-trip is goed voor je gezondheid dus gaan met die banaan
Sluiten