Cheat alert! Dit moet je doen als je ontdekt dat het vriendje van je vriendin vreemdgaat

Het kan gebeuren dat je een beetje naar links en naar rechts zit te swipen, wanneer er ineens een bekend gezicht voorbijkomt. Als dit het gezicht is van het vriendje van één van je vriendinnen, kan dat wel eens heel ongemakkelijk worden. Neem in dat geval even een stap terug. Vraag jezelf eerst de volgende dingen af voordat je besluit dat hij vreemdgaat en je de innerlijke furie in jezelf loslaat.

Hoe dichtbij je staat deze persoon?

Klinkt misschien hard, maar bedenk je even hoe goed je deze vriendin eigenlijk kent, voordat je actie onderneemt. Je wilt je niet in dingen gaan mengen waar je niets te zoeken hebt. Als je de dame wiens vriend je tegenkwam op Tinder niet heel goed kent, laat ‘t dan lekker los. Wie weet hebben ze een open relatie en Tindert zij er ook lekker op los.

Check even of het allemaal legit is

Mocht je nou close zijn met de Tinderaars vriendin, vertel het nieuws dan zeker wél. Jij zou hetzelfde willen weten als jouw vriend(in) werd gespot op een dating-app. Let er, voordat je het nieuws brengt, wel even op dat het account legit is. Check bijvoorbeeld even de last active-indicator, mocht die er zijn en kijk of de foto’s recent zijn. Je zou zelfs even een medevriendin kunnen vragen of zij iets weet over een open relatie.

twee vrouwen op een muurtje, uitzicht van berg, vriendschap

Als je het nieuws toch moet delen, breng het dan voorzichtig

Als je tot de conclusie komt dat het vriendje van je vriendin gewoon een zak is die niet genoeg heeft aan één vriendin, wacht dan nog steeds even met het brengen van het nieuws. Hoe zou je het zelf te horen willen krijgen? Waarschijnlijk niet via een snel appje of voice-memo rant. Spreek gewoon even met je vriendin af, zodat je het haar persoonlijk kunt vertellen en ze de tijd heeft om het nieuws samen met een vriendin te verwerken.

Wees er voor haar

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat emoties de overhand nemen en dat je vriendin niet alleen boos is op haar vreemdgaande vriendje, maar ook – onterecht – op jou. Probeer er ook voor haar te zijn wanneer ze onredelijk reageert. Juist op dit moment heeft ze je hard nodig.

En verder?

Verder is het aan je vriendin te bepalen wat ze doet. Hoewel jij ongewild op een bepaalde manier in hun relatie verwikkeld bent geraakt, ben je er nog geen onderdeel van. Laat haar zelf beslissen wat ze met de informatie doet, zonder daar te veel over te oordelen.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Cheat alert! Dit moet je doen als je ontdekt dat het vriendje van je vriendin vreemdgaat
Sluiten