Deze dingen maken je vriendschappen als twenty-something nog sterker

Een vriendschap moet je koesteren, zeker als ze heel bijzonder zijn. Als twintiger wordt de band met je vrienden alleen nog maar sterker en leer je elkaar steeds beter kennen.

Als je de twintig aantikt, begint je leven pas echt. Je wordt volwassen en opeens heb je allemaal verantwoordelijkheden waar je niet om hebt gevraagd. Gelukkig is daar je beste vriend(in), die maar al te goed weet hoe jij je voelt. Hij of zij zit waarschijnlijk in dezelfde levensfase en dealt met problemen die jij ook kent. De volgende punten zullen je vriendschap als twenty-something dan ook alleen nog maar sterker maken.

1. Het echte werkleven

In je jaren als twintiger ben je waarschijnlijk klaar met je studie en begin je aan je eerste echte fulltime baan. Dit brengt natuurlijk de nodige struggles met zich mee en is aan het begin nog goed wennen. Grote kans dat jouw beste vrienden in hetzelfde schuitje zitten. Fijn, want nu kunnen jullie samen je hart luchten. Deel je grote frustraties met elkaar onder het genot van een wijntje, wedden dat dat oplucht.

2. Creatief zijn met geld

Als je eenmaal op jezelf woont, is geld wel een dingetje. Je hebt iedere maand vaste lasten en waarschijnlijk krijg je geen zakcentje meer van je ouders. Je moet dus creatief omgaan met je budget om je leven te onderhouden. Ga samen met je beste vriendin een stuk wandelen of thuis lekker een filmavondje houden in plaats van fancy uiteten. Geloof ons, dit is minstens zo gezellig.

3. Grote reizen maken

Als twintiger stel je toch iets andere prioriteiten. Je bent op zoek naar iets meer diepgang en ontwikkeling. Als je gaat reizen, boek je liever een retourtje naar Colombia, dan naar Albufeira. Deze grote reizen zijn onwijs tof om samen te maken. Zo beleef je met z’n tweeën de mooiste momenten.

4. Date struggles delen

Daten is altijd een van de beste onderwerpen voor een gesprek met je beste vriendin. Je deelt alle juice over die ene leuke jongen of dame en samen bedenken jullie het perfecte appje naar je crush. Het gaat alleen niet altijd over rozengeur en maneschijn. Het liefdesleven zorgt soms ook voor het nodige drama, maar gelukkig is daar je beste vriendin om je op te vangen.

5. Belangrijke mijlpalen

De jaren tussen je twintigste en dertigste zijn onwijs belangrijk. Je gaat waarschijnlijk aan de slag bij je eerste echte baan, komt misschien wel een grote liefde tegen en gaat settelen. Dit zijn allemaal mijlpalen die je wil delen met iemand die dichtbij je staat. Je beste vriendin is de perfecte persoon hiervoor en kent je als geen ander.

6. Nieuwe familie

Als je je eigen stulpje hebt, zie jij je ouders vaak minder. Je woont op jezelf en kan niet zomaar even je hart luchten bij je moeder. Gelukkig is daar dan je beste vriendin, die jou door en door kent. Aan een paar woorden hebben jullie waarschijnlijk al genoeg en ze zal er altijd voor je zijn. Pluspunt: ze zeurt niet dat jij je kamer moet opruimen.

Al deze punten maken jullie vriendschap alleen nog maar hechter. Geniet dus van deze mooie jaren en beleef de mooiste momenten samen.

14 dingen die je als twintiger over vriendschap leert

Elite Daily

Reageer op artikel:
Deze dingen maken je vriendschappen als twenty-something nog sterker
Sluiten