Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 27 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

Vrijgezel zijn is beter dan in een relatie vastzitten en dit is waarom

Veel mensen zijn van mening dat je pas een succesvol leven leidt wanneer je, naast een carrière en sociaal leven, ook een gezonde relatie hebt. Dat is natuurlijk complete onzin. Wij leggen je uit waarom vrijgezel zijn helemaal prima is.

Relaties zijn hard werken

Je hoeft geen genie te zijn om te bedenken dat samenzijn met een andere persoon niet makkelijk is. Relaties draaien om opofferingen en rekening houden met elkaar.

Met een beetje geluk kunnen jullie goed compromissen sluiten, maar er is een kans dat je meer inlevert dan je ervoor terugkrijgt. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dat niet de bedoeling is. Wanneer je alleen bent hoef je met niemand rekening te houden. Je mag zelf kiezen aan welke kant van het bed je slaapt, je kan eten wat je wilt en niemand die je tegenhoudt.

Eigen liefde is de beste liefde

Ja ja ja, je vindt het vast een cliché, maar de enige soort liefde waar je al-tijd op kan rekenen is de liefde die je jezelf geeft. Je zit er goed naast als je denkt dat je een relatie nodig hebt om je geliefd of compleet te voelen. Vergeef jezelf voor alle domme fouten die je ooit hebt gemaakt en gun jezelf je eigen liefde. Daarnaast, hoe goed voelt het om iets leuks voor jezelf te kopen? Inderdaad, goed.

Er is geen beter gevoel dan totale onafhankelijkheid

Weten dat je je shit zelf kan fixen, zorgt ervoor dat je je onafhankelijk en zelfverzekerd voelt. Luister naar Destiny’s Child, pay your own bills, laat niemand weten hoe laat je thuiskomt en wanneer je dan toch hulp nodig hebt bij iets, kan je vast rekenen op je vrienden en familie. Je hebt geen relatie nodig om dingen gedaan te krijgen. Die vriendelijke buurvrouw of -man weet ook wel hoe je de tv maakt of hoe je een vaatwasser goed instelt.

Je hoeft met niemand anders rekening te houden

Zoals we al zeiden, jij beheert je eigen agenda. Je kan doen waar je zin in hebt. Je vrijgezelle periode is er eentje waarin je lekker egoïstisch mag zijn, zonder pardon. Als je zin hebt kan je met elke man of vrouw in de stad daten en doen wat je wilt.

Elke dag kan je de wereld om je heen beter ontdekken

Wanneer je in een relatie bent, zul je dingen samen ontdekken. Nieuwe ervaringen onderga je samen, in plaats van in je eentje. Als je single bent kan je zelf Dora the Explorer uithangen. Denk bijvoorbeeld aan in je eentje een reis maken, een nieuwe sport proberen of iets kleins als een nieuwe restaurantje bezoeken. Je zult merken dat wanneer je dingen alleen ervaart, je je veel beter over jezelf gaat voelen.

Er is niks beters dan Netflix and chill, maar dan echt

Netflix and chill is natuurlijk gewoon een synoniem voor seks. Nee! Soms wil je wel gewoon echt die film afkijken en niet halverwege een hand in je broek voelen. De enige die je kan storen tijdens deze Netflix and chill-sessie wanneer je vrijgezel bent, is de pizzabezorger met je driedubbele kaaspizza.

Ik kan romantisch zijn voor mezelf, dank je

Romantiek hoeft echt niet alleen voort te komen uit een relatie, laten we dat voorop stellen. Misschien heb je op dit moment geen partner in je leven, maar dat hoeft echt niet te betekenen dat je romantiek niet kan voelen. Trakteer jezelf op cadeautjes en andere leuke dingen. Neem een lang bad omringd met kaarsjes en je zal bijna vergeten dat er andere mensen op de aardbol rondlopen.

Geen tijd voor drama

In letterlijk elke relatie zijn er momenten waarop er drama bij komt kijken. Het is nooit enkel en alleen rozengeur en maneschijn. Je single periode is daarom een heerlijke dramavrije tijd. Geen argumenten en geen irritaties, maar alleen maar ontspanning.

Alleen zijn betekent niet eenzaam zijn

Dat je niet in een relatie zit, betekent niet automatisch dat je eenzaam door het leven gaat. Alleen-tijd is juist essentieel, wil je ooit echt zelfverzekerd zijn en zelfkennis hebben. Je hebt nu tijd om te bepalen wat jij wilt en je sociale leven naar nieuwe hoogtes te brengen. Denk bijvoorbeeld aan al die keren dat je op vrijdagavond saai naast je partner ‘Ik Hou Van Holland’ aan het kijken was met een zak chips op schoot. Nu kan je op vrijdagavond letter met je squad op boevenpad in de stad.

Al met al, maak je geen zorgen als je niet in een relatie zit, maar geniet juist extra van deze vrije tijd.

Dit vind je ook leuk: 5 manieren om binnen no time over je ex heen te komen

Bolde

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vrijgezel zijn is beter dan in een relatie vastzitten en dit is waarom
Sluiten