Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Love & Life 19 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Jezelf openstellen en meer struggles die je als vrijgezel kent

Single zijn is hartstikke leuk, want je kunt doen en laten wat je wilt. Tel daar een paar leuke scharrels bij op, en je hebt een prima leventje. Maar toch gaat het leven van een vrijgezelle vrouw niet altijd over rozen. Want uitdagend, lastig en ronduit irritant, dat is het soms ook.

Als je net weer vrijgezel bent na een lange relatie, kun jij je haast euforisch voelen als je gebroken hart geheeld is. Maar af en toe zou je willen dat je toch weer gewoon een relatie had. Want daten, dat is een vak apart. Deze vijf voorkomende date problemen herken jij als vrijgezelle vrouw sowieso.

1. Een leuke date hebben lijkt soms onmogelijk

Misschien doe jij gewoon iets verkeerd, maar het lijkt soms wel alsof alle leuke mensen bezet zijn. Terwijl iedereen gelukkig in de liefde is, loopt iedere date die jij hebt uit op een fiasco. Of je date praat alleen over zichzelf, of praat niet, of ratelt door over zijn of haar ex. Niet grappig, maar ongemakkelijk en al helemaal zonde van je tijd.

2. Jezelf openstellen is doodeng

Zodra er ook maar iets van gevoelens komen kijken bij een potentiële nieuwe lover, is het op den duur tijd om je open te stellen. Vertellen hoe jij je voelt, is namelijk de enige manier om uit te vinden of je crush hetzelfde voelt. Maar open kaart spelen is doodeng, terwijl je dacht dat je inmiddels wel wat sterker in je schoenen stond dan voor je nieuwe single bestaan.

3. Oude onzekerheden komen omhoog

Terwijl je flink aan jezelf gewerkt hebt sinds je pubertijd en jezelf ook niet snel als onzeker zou omschrijven, verander je ineens in een verlegen schoolmeisje wanneer er je gevoelens voor iemand begint te krijgen. Ineens ben je weer onzeker over de lengte van je benen en kun je plots niet meer je grappige zelf zijn. En die onzekerheid over de grootte van je neus? Die is ineens ook weer terug.

4. De onduidelijkheid als vrijgezelle vrouw is vermoeiend

Sure, daten is leuk. Maar tegelijkertijd is het ook hartstikke vermoeiend. Want je bent continu bezig met het managen van je verwachtingen om teleurstellingen te voorkomen. En daar moet je dus heel flexibel voor zijn, wat niet altijd gemakkelijk is. Soms zou je willen dat je gewoon even duidelijkheid had en niet de hele tijd een spelletje moest spelen.

5. Je hebt een haat-liefde verhouding met dating apps

Je hebt Happn en Tinder al meerdere malen geïnstalleerd op je telefoon. Maar na één irritant bericht ben je er alweer klaar mee, en dus verwijder je de boel weer. Om het vervolgens toch weer een kans te geven, nadat je een positief online dating-liefdesverhaal hebt gehoord van een vriendin. Zucht.

Maar, je bent niet alleen! De ware komt echt wel voorbij. Probeer dus ondanks al deze herkenbare struggles gewoon lekker te genieten van je vrijgezellenbestaan. Voor je het weet zit je weer met iemand samen op de bank.

Waarom je lust niet voor liefde aan moet zien

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Jezelf openstellen en meer struggles die je als vrijgezel kent
Sluiten