Josca
Josca Love & Life 27 januari 2020

Deze 11 items hadden we allemaal in onze tienerkamers vroeger

Van opblaasbare meubels tot de allerhipste game consoles. Indien je nu ergens in de twintig bent, hadden de jaren negentig en zero’s het allemaal. We verzamelden vroeger allerlei spullen in onze kamer waar we ook alweer de helft van vergeten zijn. Tijd om je geheugen even op te frissen.

Ja, dat waren nog eens tijden. Geen studie- en werkgezeur en alleen maar uit school met vriendjes en vriendinnetjes afspreken. Ook hadden we vroeger een heerlijke nostalgische verzameling aan spullen in onze kamer. Stiekem willen we hier best het een en ander weer van terug hebben. Klopt het lijstje ook bij jullie?

1. Boyband posters. Heel veel boyband posters.

Het liefst had je de posters ook op je plafond geplakt, maar daar kon je toen nog niet bij.

2. Dé IKEA plak-spiegel

Want de gewone, rechte spiegel was veel te rechthoekig, en dat was niet cool.

3. De allermooiste lamp: de lavalamp

Je had ze in zoveel verschillende kleurtjes en ze waren eigenlijk compleet zinloos. Toch waren ze wel heel erg mooi om naar te kijken. Stiekem willen we er weer een in onze kamer.

4. Een toffe hoogslaper, ook al was je kamer groot genoeg

En dan het liefst eentje met een glijbaan. Maar je kon natuurlijk niet alles hebben, dus had je de basic van IKEA in je kamer staan.

5. Een elektronische discobal

Dit geweldige apparaat veranderde je kamer in een discotheek. Net echt.

6. Dat minuscule vierkante TV’tje

Bepaalde zenders waren zo korrelig dat je niet eens kon zien wat er gebeurde. Maar je had in ieder geval wél een TV in je kamer.

7. Een prikbord

Hier verzamelde je al je mode-inspiratie en mooie herinneringen op. Het was eigenlijk een analoge Pinterest waarvoor je tijdschriften, bioscoopkaartjes en andere spullen gebruikte.

8. Glow-in-the-dark sterren en planeten

Wat was er nou toffer dan gaan slapen in een kamer met uitzicht op een volledige sterrenhemel? Met deze groenige plakkers kreeg je dat nog voor elkaar ook. En toen je een bepaald moment wat ouder werd, was je te lui om ze weg te halen.

9. Als je geluk had: een PlayStation 1 of een Nintendo 64

Niet iedereen mocht computeren en gamen op je kamer, maar als je dat wel mocht had je zeker zo’n game console in je kamer staan. Oh, de nostalgie.

10. Optioneel: een vis

Je kreeg hoogstwaarschijnlijk een vis omdat je altijd maar zeurde om een puppy óf omdat je ouders je de verantwoordelijkheid wilden geven om voor een diertje te zorgen. Het voordeel was wel dat je de vissenkom heel funky kon inrichten en dat het perfect stond in je kamer.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Deze 11 items hadden we allemaal in onze tienerkamers vroeger
Sluiten