Rosa Tettero
Rosa Tettero Post 28 nov 2017

Mikayla is de eerste vrouw met het Syndroom van Down die meedoet aan de Miss USA verkiezing

In missverkiezingen zie je doorgaans bijna alleen de standaard schoonheden voorbijkomen. Blond, lang, Colgate-smile en zo flawless dat het saai wordt. We vinden het fijn om te zien dat er eindelijk plek wordt gemaakt voor mensen die niet de standaard Barbiepopjes zijn. Afgelopen zaterdag stond de beeldschone Mikayla Holmgren op het podium als de eerste kandidaat in een Miss USA state verkiezing met Syndroom van Down.

In 2015 deed Mikayla voor het eerst mee aan een missverkiezing in Minnesota, maar deze was speciaal voor vrouwen met een beperking. Guess what? Ze won. Na haar overwinning ontving ze een brief van de reguliere Miss Minnesota USA verkiezing met de vraag of ze in hun competitie mee wilde doen. Natuurlijk wilde ze dat!

Het regent prijzen voor Mikayla

Haar moeder Sandi Holmgren vertelt BuzzFeed: “Ik schreef dat mijn dochter het Syndroom van Down heeft en dat ze haar daarom misschien zouden afwijzen. Dat deden ze niet.” Mikayla schrijft hierdoor niet alleen geschiedenis, ze nam ook prijzen mee naar huis: ‘The Spirit of Miss USA Award’ én ‘The Director’s Award’.

Denise Wallace Heitkamp, die de Spirit Award mocht uitreiken, zei: “Je maakt mensen aan het glimlachen elke keer dat je praat, danst of lacht. Je straalt de spirit uit van een Miss USA door altijd eerlijk tegen jezelf te zijn en anderen op een eerste plek te zetten. Je hebt onbaatzuchtigheid, nederigheid en het vermogen om obstakels te overwinnen met een glimlach op je gezicht en opwinding in je hart.”

Een echte Miss

Mikayla raakte daardoor erg emotioneel: “Ik ging van een missverkiezing voor vrouwen met een beperking naar één van de grootste missverkiezingen van de wereld. Dat is bizar.” Op dit moment studeert Mikayla aan Bethel University en is ze stagiaire bij een kinderopvang. Ze is ook nog eens ambassadeur voor de non-profit organisatie Best Buddies.

You go girl.

ABC News

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mikayla is de eerste vrouw met het Syndroom van Down die meedoet aan de Miss USA verkiezing
Sluiten