Who run the world? Deze lessen kunnen we allemaal leren van vrouwelijke leiders

Wie NSMBL kent, weet dat we women empowerment hoog in het vaandel hebben staan. Voor adviezen keren wij al snel naar onze sisters, ook wanneer het op leiderschap aankomt. Daarom hebben we de belangrijkste lessen op gebied van vrouwelijk leiderschap op een rijtje gezet.

Goede leiders hebben zelfkennis en stralen zelfvertrouwen uit. Veel vrouwen hebben het in zich om goede leiders te zijn, and so do you.

Wat is leiderschap?

Het belangrijkste aspect binnen leiderschap is vertrouwen. Vrouwen hebben de kwaliteiten om goed te kunnen luisteren, het gesprek aan te gaan en vooral om ons ego opzij te zetten. Deze dingen zijn cruciaal om een goede leider te zijn en om een vertrouwensband op te bouwen.

Kom voor jezelf op

Het is belangrijk om voor jezelf op te komen. You’ve got it in you. Je hoeft geen tien diploma’s en jaren ervaring te hebben om veel te bereiken. The key to succes? Het tonen van lef en attitude. Denk dingen zoals “Dit ben ik en dit is wat ik allemaal kan.” Handel naar hoe je het liefs wil zijn. Het is natuurlijk belangrijk om jezelf een podium te geven als leider, maar vergeet niet anderen ook een podium te geven. Leiderschap draait namelijk ook om geven en nemen.

Disfruta el proceso, las metas no son todo 💕 #motivationmonday #inspiration #quotes #lovelife #womenempowerment #bosslady #joy #girlboss #motivationalquotes #selflove #goals #selfcare #positivevibes #sasaelebea

4,506 Likes, 67 Comments – SASA 🐾 (@sasa_elebea) on Instagram: “Disfruta el proceso, las metas no son todo 💕 #motivationmonday #inspiration #quotes #lovelife…”

Doe wat je leuk vindt

Wellicht is het je ooit overkomen: jij wil hard werken, maar je omgeving stemt hier niet mee in. Zoek mensen op die dezelfde gedrevenheid hebben als jij. Hier haal je namelijk ontzettend veel kracht uit en helpt je bereiken wat je wil. Kijk vooral naar de dingen die jij leuk vindt en doe niet iets wat je eigenlijk niet leuk vindt. Daar is het leven veel te kort voor. Ben jij stiekem super goed in teksten schrijven? Show it. Kom erachter waar je goed in bent en focus je daar op. Ga ervoor, wat is het ergste dat er mis kan gaan?

Blijf jezelf

Voor je eigen ontwikkeling is het belangrijk om goed in jezelf te investeren. Be you. Maak geen keuzes omdat andere mensen dit van je willen of van je verwachten.

Kom je er even niet uit? Het is niet erg om hulp te vragen. Als je dit niet direct durft, kan je het ook door middel van een compliment doen: “Wat jij doet vind ik zo tof! Kan je dit mij ook leren?” Het is belangrijk om stiltes te doorbreken en dingen waar je tegenaan loopt bespreekbaar te maken. Er is nog altijd veel concurrentie tussen vrouwen aanwezig, wat niemand verder helpt. Help elkaar dus in plaats van tegen elkaar te strijden. Sisterhood is key.

Iedereen heeft zijn eigen rolmodel van een goede leider, maar onthoud: jij hebt je eigen kwaliteiten. Zet deze in en maak met jouw kwaliteiten een verschil in iemands leven.

Great Place To Work

Reageer op artikel:
Who run the world? Deze lessen kunnen we allemaal leren van vrouwelijke leiders
Sluiten