Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Love & Life 5 apr 2018
Leestijd: 5 minuten

7 Nederlandse vrouwelijke ondernemers waar we heel trots op mogen zijn

Het runnen van een eigen business gaat vaak gepaard met een shitstorm aan stress, mental-breakdowns en tegenslagen. Daarom wilden we graag even de tijd nemen om zeven Nederlandse vrouwelijke ondernemers in het zonnetje te zetten. 

We werden geïnspireerd door ons Belgische zusje, die hun petje afzetten voor zeven Belgische topwijven.

BUSINESS

1. Emilie Sobels

Emilie begon in 2015 haar bedrijf ‘Hashtag Workmode‘ in Amsterdam, waar ze werkruimtes verhuurt aan vrouwelijke creatievelingen en online influencers. Het doel? Mensen samenbrengen zodat netwerken worden vergroot en krachten worden gebundeld. Inmiddels is ‘Hashtag Workmode’ niet alleen meer gevestigd in Amsterdam, maar ook in Rotterdam en Utrecht.

Sinds vorig jaar mag Emilie zich ook nog eens medeauteur van het boek ‘Babe, you got this’ noemen. Samen met Martje Haverkamp interviewde ze meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders. Vanuit de verschillende adviezen van deze vrouwen schreven Emilie en Martje een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen. Alsof dat nog niet genoeg was, brengt Emilie dit jaar ook nog eens een werkboek uit. Dit werkboek is gevuld met tientallen opdrachten, handige tools en theorie.

2. Eve Tomaszewski

Eve is naast editor voor verschillende modetijdschriften de oprichtster van ‘The Goaldiggers Club‘, een platform voor ondernemende vrouwen uit de creatieve sector. Eve maakt het, zowel online als tijdens evenementen, mogelijk voor deze vrouwen om hun ervaringen, ideeën, tips, kennis en skills te delen.

In een interview met Fashionchick zei Eve: “Ik geloof dat achter elke succesvolle vrouw en club succesvolle vrouwen staat die haar supporten en wil via The Goaldiggers Club zoveel mogelijk vrouwen connecten in een mooie omgeving, de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om hun carrièredoelen te behalen en tegelijkertijd een gelukkig leven te leiden.”

3. Annic ten Duis

Bij het grote publiek werd ze bekend als Annic van Wonderen, maar ze nam in december de achternaam van haar man aan: Annic ten Duis it is! Annic is ondernemer, adviseur en coach, spreker, dagvoorzitter en daarnaast is ze sinds 2015 ook te vinden op YouTube. In 2009 richtte Annic ‘I Love Fashion News’ op, dat al snel uitgroeide tot de grootste modenieuwssite van Nederland met een bereik van 2,4 miljoen bezoekers per maand. Inmiddels is ‘I Love Fashion News’ omgedoopt tot ‘Annic.com‘ – hét business-inspiratieplatform.

Eind 2014 bracht Annic haar eerste boek ‘Masterclass Ondernemen’ uit. Hierin deelt Annic tips over ondernemen en haar ervaringen over het opzetten van haar succesvolle bedrijf. Daarnaast organiseert Annic masterclasses over ondernemen, doelen stellen en b(v)loggen.

FASHION

Anna Nooshin

Jaaa, ‘onze eigen’ Anna kan hier natuurlijk niet ontbreken! Anna richtte in 2010 de fantastische website op die jij nu aan het lezen bent (hint: niemand weet hoe je het precies uitspreekt). In 2015 kwam haar boek ‘On Top’ uit, waarna één jaar later het boek ‘On Life’ volgde. Daarnaast is ze sinds 2015 te zien als mode- en lifestyledeskundige bij RTL Boulevard en mag ze zichzelf presentatrice van ‘Hollands Next Topmodel’ en ‘Curvy Supermodel’ noemen. Daarnaast heeft ze haar eigen YouTube-kanaal. Maar Anna heeft nog veel meer plannen: zo is ze momenteel bezig met een magazine en wil ze ooit haar eigen make-uplijn lanceren. Eén ding is zeker: we gaan nog veel van d’r horen!

Yara Michels

Tijdens haar studie begon Yara haar blog ‘This Chick’s Got Style’, waar ze foto’s van haar outfits deelde. Een baan bij Elle en vijf jaar later doopte ze haar blog om in ‘Chapter Friday‘: een Engelstalig platform met artikelen over mode, interieur en carrière. Sinds een aantal jaar heeft ze daarnaast ook haar eigen YouTube-kanaal en maakt ze programma’s voor Net5. En alsof dat nog niet genoeg is, mag ze zich sinds vorig jaar ook nog eens hoofdredacteur van ‘LINDA.meiden‘ noemen.

ENTERTAINMENT

Talisia Misiedjan

Ze begon haar carrière met acteerklussen (wie kent haar niet als Avalanche in ‘Spangas’?). Hoewel ze nu niet meer acteert, doet ze wel iets wat ermee te maken heeft. Talisia is namelijk mede-eigenaar van ‘A Million Faces‘, hét castingbureau voor acteurs, presentatoren, televisiekandidaten en figuranten.

ETEN

Pauline Weuring

Pauline richtte in 2010 haar foodblog ‘Uit Pauline’s Keuken‘ op – inmiddels één van de grootste blogs van Nederland omtrent eten. Op haar blog laat Pauline, inmiddels met twee andere medewerkers, zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een handvol goede ingrediënten kan je immers al snel wat lekkers maken!

DUURZAAMHEID

Nina Pierson

Multi-ondernemer Nina Pierson richtte het creatieve bureau PUP op, startte samen met man Jop de saladebarketen SLA én is co-founder van het online lifestyle magazine ‘Bedrock‘. De website is er voor alle nieuwsgierigen die op zoek zijn naar een gezond en bewust leven, maar soms verdwalen in de wirwar aan informatie.

Dat waren ze dan, een handvol topvrouwen waar wij Nederlanders best een beetje trots op mogen zijn. Op welke vrouwelijke ondernemer ben jij trots? Laat het ons weten!

NSMBL

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 Nederlandse vrouwelijke ondernemers waar we heel trots op mogen zijn
Sluiten