Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 1 mei 2019

8 vrouwen onthullen de slechtste smoesjes die ze gebruikten om onder een date uit te komen

Als er een ding is waar je je nooit voor hoeft te verontschuldigen, is het het afslaan van een date. Soms heb je zin om te daten, soms niet. Meer uitleg dan dat heb je niet nodig.

Toch is het begrijpelijk dat wanneer iemand je mee uitvraagt, je niet altijd zin hebt om te antwoorden met ‘nah’. En dus verzinnen we smoesjes. Nu kun je natuurlijk gaan voor de standaard ‘ik ben al aan het daten’, maar waarom zou je makkelijk doen als het ook moeilijk kan, amirite? Acht vrouwen delen de slechtste smoesjes die ze ooit gebruikten om onder een date uit te komen.

Anna, 23

“Ik ontmoette een jongen bij het theatergezelschap waar we beiden bij zaten. Hij was vriendelijk, maar ik had geen interesse, dus ik vertelde hem dat ik niet met ‘m op date kon omdat ik die avond een kat ging kopen. De volgende dag vroeg hij hoe het ging met mijn nieuwe kat en ik reageerde met ‘welke kat?'”

Carley, 25

“Ik vertelde aan mijn date dat mijn hond een sok had doorgeslikt en een spoedoperatie nodig had om hem te verwijderen… ik heb niet eens een hond.”

Sophia, 26

“Hij had een verschrikkelijke lichaamsgeur, was doorweekt van het zweet, beledigde mijn cultuur en was super neerbuigend. Dus wat deed ik: ik vertelde hem dat ik snel mijn jurk terug moest brengen voordat de winkel zou sluiten, en vluchtte weg.”

Marlo, 23

“Ik was semi met iemand aan het daten, toen hij me meenam naar een ramen-restaurant (hoewel hij wist dat ik ramen haat). Hij at het en ik walgde ervan, dus ik vertelde hem dat ik toch eigenlijk geïnteresseerd was in vrouwen. Oeps!”

Catherine, 24

“Ik heb me een keer laten bellen door een vriendin, omdat de date zó slecht was. Haar ‘noodgeval’? Ze vertelde dat haar kat moest overgeven. Dus ik vertelde aan de jongen waarmee ik was, dat ik haar kat moest gaan helpen… I know, I know.”

Michelle, 23

“Ik had echt zin in de date met deze gast, totdat hij me vroeg of ik hem op kon halen omdat zijn rijbewijs was ingenomen. Ik was per direct afgeknapt, dus toen hij me belde vertelde ik dat ik naar de dokter moest omdat ik te veel oorsmeer had en me zorgen maakte. Ik heb geen idee waarom dat het eerste is waar ik aan dacht, maar het werkte wel.”

Marie, 26

Ik werk in de bediening, dus toen ik onder een date vandaan moest komen, vertelde ik hem dat het restaurant in brand stond. Hij stuurde me hierna nog berichten om te vragen hoe het met het restaurant ging, maar ik negeerde hem.

Kat, 22

“Ik stelde mezelf beschikbaar voor een extra dienst op werk, zodat ik weg kon bij mij date. Ik vertelde hem dat ik de komende paar maanden verplicht moest overwerken.”

Natuurlijk is het altijd beter om gewoon eerlijk te zijn, maar een leugentje om bestwil moet kunnen, toch? Heb jij je weleens in een ongemakkelijke situatie gewurmd om onder een date uit te komen?

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 vrouwen onthullen de slechtste smoesjes die ze gebruikten om onder een date uit te komen
Sluiten