Jaime Andreas
Jaime Andreas Post 26 jun 2020

Onmisbaar op je werk: 8 manieren waarop jij volgens bazen waarde creëert op werk

Met een stabiele fijne baan, hoef je je minder zorgen te maken over jouw aarde op werk. Maar het is een ander verhaal wanneer je net ergens begint of wanneer je graag een stapje hoger wil gaan. Dan zijn er simpele manieren om meer waardevol op werk te zijn zonder jezelf in allerlei moeilijke bochten te wringen.

Dit zijn tips van echte werkgevers die aangeven dat ze dit waarderen en belangrijk vinden van hun werknemers.

Zo word je meer waardevol op werk

Met al deze manieren zorg je ervoor dat je meer opvalt bij je werkgever en wellicht dat hij of zij jou bij een promotie meer ziet staan. Schroom ook niet om duidelijk te maken dat je actief met deze dingen bezig bent. Je mag best laten zien dat je beter je best doet om meer te bereiken.

1. Goede communicatie

Alles draait om goede communicatie. Zit je ergens mee of kom je ergens niet uit? Geef dit dan tijdig en duidelijk aan. Op werk moet je goed communiceren met je werkgever, maar ook met je directe collega’s. Zorg dat je van elkaar weet waar je aan toe bent.

2. Kritisch denken

Op de automatische piloot je werk uitvoeren zonder erbij na te denken is niet de mindset die je wil hebben. Denk kritisch na over het werk dat je doet en wees ook kritisch op jezelf. Check je werk goed voordat je het afrond en bekijk of je jezelf kan verbeteren.

3. Wees proactief

Wacht niet totdat je werkgever komt met nieuw werk, maar ga zelf actief opzoek naar dingen om te doen. Je wordt meer waardevol op werk door te laten zien dat je graag aan het werk bent en daar ook zelf voor zorgt.

4. Ga goed om met mentale gezondheid

Een gelukkige werknemer betekent betere resultaten. Ga dus goed om met je mentale gezondheid en geef het tijdig aan als je veel stress in je werkzaamheden ervaart. Misschien dat hier dan iets aan te doen valt voordat het eindigt in een burn-out en iedereen nog verder van huis is.

5. Een teamplayer

Tijdens een sollicitatie zeggen mensen altijd dat ze een teamplayer zijn, maar in de praktijk werkt het soms toch anders. Je relatie met je collega’s hoeft niet altijd vriendschappelijk te zijn, maar zorg dat je samen door een deur kan en goed kan samenwerken. Voorkom roddelen en negatieve emoties op de werkvloer.

6. Vertrouwen in je werkgever

Laat zien dat je vertrouwen hebt in je werkgever en dat je erop vertrouwt dat hij of zij het beste met je voor heeft. Geloof het of niet: dit zijn ook gewoon mensen met gevoelens die graag waardering hebben voor hun werk. Spreek het uit als je vindt dat ze iets goed aanpakken, maar schroom ook niet uit te spreken als je ruimte voor verbetering ziet als je het gevoel hebt dat je baas dit van jou zal accepteren.

7. Ken je eigen krachten

Je bent waardevol op werk als je je eigen krachten kent en deze goed kan inzetten. Merk je dat leidinggeven jou goed afgaat? Kijk dan of je door kan groeien naar teamleider. Goed in bepaald soort werk? Misschien kan je daar dan meer van oppakken.

8. Offer hulp

Een verlengde van je eigen krachten kennen; bied je hulp aan als je ziet dat je collega’s ergens moeite mee hebben. Help elkaar zodat je aan het einde van de dag allemaal goed werk kunt leveren. Help jij anderen? Dan zullen ze jou ook helpen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Onmisbaar op je werk: 8 manieren waarop jij volgens bazen waarde creëert op werk
Sluiten