Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Entertainment 17 apr 2018
Leestijd: 4 minuten

10 waargebeurde films op Netflix die je écht niet mag missen

Genieten hoor, al die romcoms op Netflix, maar soms is het ook fijn om naar iets te kijken wat écht gebeurd is. Waargebeurde verhalen zijn af en toe aardig bizar, en daarom extra interessant. We delen onze tien favoriete waargebeurde films die je op Netflix kunt bekijken.

1. Walt Before Mickey

‘Walt Before Mickey’ is de biografie van de jonge Walt Disney. Dit portret volgt zijn leven van Missouri tot zijn doorbraak in Hollywood. De film bewijst dat de weg naar Walts succes niet makkelijk was; er gingen een boel financiële tegenslagen en moeilijke deals aan vooraf.

Netflix, 1 uur en 50 minuten

2. First They Killed My Father

‘First They Killed My Father’ vertelt het verhaal van de vijfjarige Loung Ung tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer in Cambodja. Loung Ung wordt samen met haar ouders verdreven uit de hoofdstad Pnom Penh, om vervolgens in een strafkamp terecht te komen. Er volgen allerlei mishandelingen, martelingen en moorden, waarvan de impact behoorlijk groot is.

De film is geregisseerd door niemand minder dan Angelina Jolie. Ze schreef het scenario samen met Loung Ung zelf, die zich inmiddels een mensenrechtenactiviste en internationaal spreker mag noemen.

Netflix, 2 uur en 15 minuten

3. Dallas Buyers Club

Drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob Ron Woodroof krijgt in 1986 te horen dat hij AIDS heeft en dat hij nog maar zo’n dertig dagen te leven heeft. Hij weigert dat te accepteren en pakt daarom zijn kans om medicijnen uit het buitenland te smokkelen.

Netflix, 2 uur

4. 12 Years a Slave

’12 Years a Slave’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Solomon Northup. Solomon is een zwarte man met een talent voor muziek. Hij woont met zijn vrouw en kinderen in New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Solomon beweert een vrij man te zijn, maar niemand luistert naar hem.

Netflix, 2 uur en 15 minuten

5. The Theory of Everything

De film ‘The Theory of Everything’ vertelt het verhaal van de beroemde natuurkundige Stephen Hawking. In de film zien we Stephen in zijn jonge jaren, waar hij vooral te vinden is op de Universiteit van Cambridge. Daarnaast wordt hij verliefd op Jane, waar hij later mee trouwt. Vlak na het huwelijk wordt Stephen gediagnosticeerd met ALS, waardoor hij steeds afhankelijker wordt van Jane. Zijn ziekte weerhoudt Stephen er niet van door te gaan met zijn werk als natuurkundige.

Netflix, 2 uur

6. To The Bone

De twintigjarige Ellen lijdt aan anorexia nervosa. Het grootste gedeelte van haar tienerjaren bracht ze door in verschillende herstelprogramma’s, maar helaas zonder succes. Haar familie stuurt Ellen naar een tehuis voor jongeren, dat onder leiding staat van een grensverleggende dokter. De film werd bedacht én geschreven door Marti Noxon, die het verhaal van Ellen baseerde op haar eigen verhaal. Zelf worstelde ze zowel met verslaving als met anorexia nervosa.

Netflix, 1 uur en 50 minuten

7. Michiel de Ruyter

Tussen alle buitenlandse filsm kan deze Nederlandse film écht niet ontbreken. ‘Michiel de Ruyter’ vertelt het verhaal van de zeeheld Michiel de Ruyter. In 1653 worden de Nederlanden belegerd door de Britse marine, waarna een burgeroorlog onvermijdelijk lijkt. De enige hoop is admiraal Michiel de Ruyter.

Netflix, 2 uur en 30 minuten

8. Coach Carter

De controversiële basketbalcoach Ken Carter krijgt veel kritiek op zijn manier van coachen. Hij vindt school belangrijker dan basketbal en hij laat daarom het basketbalteam een contract ondertekenen dat eisen stelt aan hun schoolprestaties. Als de basketbalspelers niet aan het contract voldoen, mogen ze ook niet spelen.

Netflix, 2 uur en 15 minuten

9. Barry

In de Netflix Original ‘Barry’ krijg je een kijkje in het studentenleven van Barack Obama. Barack studeerde aan de Columbia University. In deze periode leerde hij om te gaan met de verschillen tussen mensen en creëerde hij zijn eigen visie op de overheid. Bovendien maakte hij discriminatie van dichtbij mee. Obama’s presidentschap en de manier waarop hij regeerde, heeft hij dan ook grotendeels te danken aan alles wat hij heeft meegemaakt tijdens zijn studententijd.

Netflix, 1 uur en 45 minuten

10. Milada

De Praagse politicus Milada Horáková werd in 1949 ten onrechte beschuldigd van een geheim complot om de communistische regering omver te werpen. Eén jaar later werd Milada op 48-jarige leeftijd geëxecuteerd. In de vroege jaren negentig werd Milada ontdaan van alle beschuldigen en kreeg ze ook nog eens een van de hoogste erkenningen van de Tsjechische Republiek. Al met al een erg indrukwekkende film!

Netflix, 2 uur

Meer Netflix

Deze psychologische thrillers op Netflix mag je niet missen

Feministische series op Netflix voor een bingewatch-avondje

Binge-avondje? Kijk deze oude series op Netflix

De 15 beste Netflix-documentaires die je écht een keer gezien moet hebben

Bustle

Reageer op artikel:
10 waargebeurde films op Netflix die je écht niet mag missen
Sluiten