Renée
Renée | LinkedIn Love & Life 23 jun 2019

Dit is waarom een dieet dat op social media wordt aangeprezen niet werkt voor jou

Heb jij op Google ook weleens gezocht naar de term ‘dieet werkt niet’? Je bent lang niet de enige. Wie weet heb je op Instagram iets voorbij zien voorkomen bij celebrities en verwachtte je dat dit dieet echt zou werken. Er zijn verschillende redenen waarom dat voor jou niet uitpakte als de celebs deden geloven.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

Waarom een dieet niet werkt

Het dieet vinden we überhaupt een lastig woord. Een gezonde relatie met eten en sporten is belangrijk, maar we kunnen tegelijkertijd goed voorstellen dat mensen het als een steuntje in de rug zien om gezond te blijven. In verschillende situaties werken diëten namelijk niet. Heb je weer iets gezien bij de Kardashians wat jou niets opleverde? Dan is dit misschien wel de reden:

1. Je trapte in het verkoopplaatje

Een celebrity met grote following geeft vrijwel nooit iets voor niets weg. De kans is dus groot dat ze gelinkt zijn aan een bepaald bedrijf om een product te verkopen. In dit geval een dieet. Of wát ze promoten echt werkt, is de vraag.

Lees dit ook eens: 5 mythes over afvallen die nog steeds veel worden geloofd

2. Je lichaam is anders dan dat van anderen

Wie weet eet influencer X volgens een bepaald schema. Als je dat letterlijk kopieert, doe je jezelf te kort. Je metabolisme is namelijk anders. Niet voor niets zijn voedingsschema’s persoonlijk. Het laatste wat je wil is jezelf uithongeren omdat je het schema of dieet van iemand anders volgt.

3. Je bent te streng

Een levensstijl volhouden is makkelijker vol te houden als je het langzaam maar zeker integreert in je leven. Als je in één week je leven en eetgedrag 180 graden wil omdraaien, is het nu eenmaal moeilijker vol te houden. Dan ga je inderdaad aan Google vragen waarom je dieet niet werkt. Kortom: wees niet te streng voor jezelf en verban niet alles wat lekker is uit je leven.

4. Je ziet niet het hele plaatje

Je ziet alleen maar dat Kim Kardashian met haar platte buik thee voor Flat Tummy Tea verkoopt. Wat je niet ziet is wat ze allemaal heeft moeten doen om in die shape te komen. Vergeet niet dat deze vrouw één à twee keer per dag in de sportschool staat om zo slank te blijven.

Zie je haar ooit met zweetdruppels op haar social kanalen verschijnen? Nope. Je ziet niet wat voor extreme maatregelen er worden genomen om in het Hollywood keurslijf te passen. Daarom kun je er niet van uitgaan dat je er precies als Kim uitziet als je drie theetjes hebt gedronken.

5. Je maakt het dieet niet eigen

Juist omdat ieder lichaam heel anders is, is het goed om een dieet eigen te maken en dit samen met een specialist te doen. Jouw lichaam heeft bepaalde behoeftes en zo’n specialist kan je daarbij helpen. In plaats van klakkeloos het Paleo dieet volgen is het dus verstandiger om te kijken hoe je die levensstijl kunt toepassen op je eigen leven. Daardoor houd je het makkelijker vol én behaal je betere resultaten.

Dit vind je vast ook interessant: Helpt citroenwater nu echt tijdens het afvallen? Dit is hoe het zit

CosmopolitanReaders Digest

Reageer op artikel:
Dit is waarom een dieet dat op social media wordt aangeprezen niet werkt voor jou
Sluiten