Waarom je ex niet per se de slechtste persoon op aarde is

Je relatie gaat stuk. Je bent verdrietig, voelt je eenzaam en bent misschien zelfs wel boos. Je hoeft je ex voorlopig even niet te zien en dat is volkomen normaal. Maar, waarom slaat dat gevoel zo vaak om in haat? Waarom wordt die persoon van wie je ooit zoveel hield ineens de slechtste persoon op aarde?

Zoals je misschien (of misschien ook niet) hebt meegekregen, heeft Ariana Grande een nummer gelanceerd waarin ze haar exen stuk voor stuk bedankt voor wat ze voor haar hebben betekend. In ‘Thank U, Next’ omschrijft ze hoe haar relaties haar hebben gevormd tot de vrouw die ze nu s. Een mooie mindset en goede manier om af te sluiten wat ooit een belangrijk onderdeel van je leven was, vinden wij.

Wat is het meest waardevol om te onthouden?

Er was namelijk een moment waarop wat je met iemand had, goed voelde. Een moment waarop je gelukkig was, bij niemand liever in de buurt was en diegene volledig vertrouwde. Je hebt lessen van elkaar geleerd en goede en slechte momenten met elkaar doorgemaakt. Zijn dit niet juist de dingen die we moeten onthouden nadat een relatie wordt verbroken?

Want guess what, je ex is hoogstwaarschijnlijk niet de slechtste persoon op aarde. Sterker nog, de kans is groot dat je heel veel van die persoon hebt geleerd. Kies er daarom de volgende keer dat je je ex tegen het lijf loopt niet voor om hem of haar uit te schelden, maar te bedanken. Kun je even niet bedenken waarvoor precies? Dan doen wij het wel voor je. Voor de volgende dingen mag je je ex namelijk heel dankbaar zijn.

Je weet dat liefde geen perfect plaatje is

Zoeken naar de prins op het witte paard? Dat station ben jij al lang gepasseerd. Je hebt geen romantisch plaatje meer in je hoofd van wat jouw ideale man is. Nee, dat is niet pessimistisch, dat is realistisch. Je weet dat geen enkele relatie perfect is, maar dat je evengoed HEEL veel van elkaar kunt houden. En dat is juist wat het zo mooi en bijzonder maakt, toch?

Je weet hoe het voelt om onvoorwaardelijk van iemand te houden

Hoe verschrikkelijk je relatie misschien ook is geëindigd, er was een moment waarop jullie het heel leuk hadden samen. Je hield van de ander en de ander hield van jou, en misschien was er zelfs een moment waarop je dacht dat het voor altijd zou duren. Hoe fijn is het om te weten hoe het voelt om zó intens veel van iemand te houden?

Je weet nu ook wat pijn is

Liefde doet pijn. Het is een cliché, maar helaas is het er wel een die waar is. Iedereen die een liefde als bovenstaande heeft gekend, kent ook de pijn die het kan veroorzaken. Hoe k*t het ook is, het hoort er helaas bij. Daarbij leer je ervan en weet je nu dat hoeveel pijn iets ook kan doen, je er echt wel weer bovenop komt.

Je weet dat je niemand anders dan jezelf nodig hebt

Adem je? Ben je vanochtend je bed uitgekomen? Kun je een maaltijd voor jezelf bereiden? Good. Je leeft, en dat doe je helemaal alleen. Hoe fijn het ook was om in een relatie iemand naast je te hebben staan die je steunt, het is geen vereiste om in leven te blijven. Een break-up leert je dat hoe zwaar het ook wordt, je altijd jezelf hebt om op terug te vallen. You’ve got your own back en dat is uiteindelijk waar het om draait.

Dankbaarheid tonen voor wat je hebt geleerd, helpt je niet alleen sneller over een persoon heen komen, maar toont ook een zekere mate van volwassenheid. Wrok koesteren is makkelijk. Iemand bedanken een stuk lastiger. En geloof ons, uiteindelijk haal je er een stuk meer voldoening uit.

Het is cuffing season en dit is wat je er als vrijgezel van kan verwachten

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Waarom je ex niet per se de slechtste persoon op aarde is
Sluiten