Waarom het niet erg is als je die droombaan niet (onmiddellijk) krijgt

Het liefst willen we allemaal leuk werk. Een baan waarvoor je ‘s ochtends met liefde je bed uit komt, een loonstrookje waar je u tegen zegt en collega’s die je eigenlijk meer als vrienden ziet.

Maar de kans is aanwezig dat dit niet zo gauw zal lukken. Of je je daar zorgen moet maken? Absoluut niet. Uit onderzoek van de University of Michigan blijkt namelijk dat een heel gewoon baantje waarover je niet bijster enthousiast bent je uiteindelijk net zo gelukkig kan maken. Is dat even goed nieuws!

Uit het onderzoek bleek dat 80% van de Amerikaanse volwassenen denkt dat zo’n dream job de sleutel tot geluk is. Gelukkig bleek dus ook dat het tegendeel dus waar is. Mensen die niet gelijk gek zijn op hun baan, maar leren van hun werk te houden zijn namelijk minstens zo gelukkig als mensen die hun droombaan hebben.

De reden hier achter is eigenlijk best logisch. Mensen die beginnen aan hun droombaan (en geloven dat dit hen geluk zal brengen) worden eerder teleurgesteld en in sommige gevallen ook minder goed betaald. Zij zijn vaak bereid lagere lonen en slechtere omstandigheden te accepteren – het is immers hun ‘droombaan’!

Wat we hiervan kunnen leren? Maak je geen zorgen als je niet gelijk bij jouw gewenste eindstation terecht komt. De kortste weg is niet altijd de beste, blijkt maar weer. Een droombaan met leuke collega’s en een goed loon is overigens niet onbereikbaar, dus dromen mag altijd. Mogelijk duurt het gewoon even.

DWP-133
Reageer op artikel:
Waarom het niet erg is als je die droombaan niet (onmiddellijk) krijgt
Sluiten