Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 28 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

Waarom iedereen naakt zou moeten slapen

1. Het is goed voor je vagina.
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Voor je vagina is naakt slapen erg goed. Zo krijgt je vagina wat ‘lucht’, wat goed is voor de ontwikkeling van bacteriën. Je private parts kunnen door de warmte en bedekking de hele dag soms nogal van slag raken. Minimaal enkele dagen per week naakt slapen is dus zeer aan te raden.

2. Je zult beter slapen.
Het is heerlijk om in slaap te vallen als je het lekker warm hebt, maar een koele kamer helpt je juist om goed te slapen. Je lichaam warmt zichzelf op als het slaapt, waardoor een koelere omgeving je lichaamstemperatuur weer enigszins in balans brengt. Naakt slapen draagt daar positief aan bij.

3. Het doet goeds voor je uiterlijk.
Als je het ‘s nachts warm krijgt, wordt de aanmaak van melatonine en groeihormonen minder. Als je lichaamstemperatuur daalt, komen deze hormonen wél vrij en doen zij waar ze goed in zijn: zorgen voor een mooie huid en mooi haar. Groeihormonen werken als een natuurlijk anti-aging middel.

4. Naakt slapen is goed voor de lijn.
Als je naakt slaapt, slaap je vaster. Daardoor wordt het niveau van het stresshormoon cortisol verlaagd als je rust. Als je slaap wordt verstoord, bijvoorbeeld omdat je het te warm hebt, komt er meer cortisol vrij in je lichaam. Cortisol kan zorgen voor een honger gevoel en zin in slecht eten, wat niet de beste start van de dag is.

5. Je voelt je sexy.
Naakt slapen kan ervoor zorgen dat je je sexy voelt. Het gevoel van de lakens op je blote huid en de koele lucht helpt daarbij. Volgens experts is dit gevoel ook nog eens enorm goed voor je zelfvertrouwen.

6. Naakt (samen) slapen zorgt voor betere seks.
Skin to skin slapen zorgt voor aanmaak van hormonen waardoor je je goed voelt. Eentje daarvan is het ‘knuffelhormoon’ oxytocine. Daardoor krijgen jullie beiden meer zin in seks, wat goed is voor jullie seksleven en dus ook voor jullie relatie. Je voelt je meer op je gemak samen, waardoor de kans op een orgasme ook groter is.

Why not give it a try, dat naakt slapen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom iedereen naakt zou moeten slapen
Sluiten