Waarom je nu echt een keer met je BFF op een shopping-stedentrip moet

Love & Life

Waarom je nu echt een keer met je BFF op een shopping-stedentrip moet

Als je even stilstaat bij hoe leuk BFF’s, shoppen en stedentripjes zijn, snappen we eigenlijk even totaal niet waarom we deze niet vaker combineren. Of je nou voor een dagje gaat of lekker lang weekend: er zijn zoveel steden die ideaal zijn om shoppend je dag door te komen en je hoeft er écht geen metersdikke portemonnee voor te hebben.

Stedentrips doen we het allerliefst in de lente en het is voor ons ook super belangrijk om snel op onze bestemming te kunnen zijn. Geen halve dag moeten reizen en wachten op je aansluiting, maar direct met het plezier (en de ontspanning) kunnen starten.

Na de winterkou staat er dan ook altijd wel een tripje Brussel, Antwerpen op Parijs in onze agenda, waar de zon vaak toch net wat mooier schijnt én je mega snel bent met de trein. Zeker met NS International gaat het boeken super snel en makkelijk. Gewoon op tijd doen, dan ben je er echt voor een superfijne prijs, met comfortabele zitplek, bar aan boord en voldoende ruimte voor je koffers en tassen.

Wie graag wil shoppen en het liefst direct in hartje stad aankomt, kan trouwens in zóveel nabijgelegen Europese steden terecht; denk ook eens aan Londen en Lille, of het Duitse Keulen, Berlijn of Düsseldorf. Kan je maar moeilijk kiezen? Check dan snel hieronder je nieuwe favoriet door middel van de NSMBL Express.

5 redenen om een shoptrip met je beste vriendin te plannen

1. Er is altijd wel een stad die jullie beiden nog niet zo goed kennen
Met zoveel steden alleen al in Europa, is het vrij onmogelijk om ze allemaal al gezien te hebben. Er is gegarandeerd wel een stad waar jullie beiden al tijden interesse in hebben, maar toch nog steeds niet zijn geweest. Of natuurlijk eentje die je te kort hebt meegemaakt, en wel eens beter zou willen ontdekken. Maak eens los van elkaar een top vijf, en ga naar de eerste stad die jullie allebei op de lijst hebben staan! Kom je er toch niet helemaal uit? Doe dan onderstaande test. (Sowieso eigenlijk wel leuk om eens te doen!)2. Jullie mogen elkaar gerust vaker zien (en je BFF voor jezelf hebben)
Laten we eerlijk wezen: met de huidige druk-druk-druk-cultuur zien jullie elkaar toch net wat minder dan jullie zouden willen, en daarbij biedt een reisje met z’n tweeën een geweldige uitkomst. Er zijn geen vriendjes, familie of andere (far) friends waarmee jullie elkaar hoeven te delen, en dat is soms best wel fijn.

3. De lente komt eraan, dus je kunt best wel een fleurig jurkje gebruiken
Ja, je zou het misschien niet meer denken, maar ooit zijn we klaar met deze ijskoude temperaturen en mogen er weer jurkjes, sandalen, shorts en luchtige tops gedragen worden. Jezelf af en toe iets cadeau doen is super belangrijk, en dit zou een mooie uitkomst zijn om dat weer eens te doen!

4. Jullie weten precies wat jullie wél willen en voorkomen zo keuzestress
Met partner of familie kan het nog wel eens moeilijk zijn om een keuze te maken in tijdsbesteding, soort lunch of de plekken die jullie willen bezoeken, maar jij en je BFF zijn altijd twee handen op één buik. Jullie hoeven de wijken waar jullie willen shoppen eigenlijk niet eens te bespreken, en weten ook ‘s ochtends al dat er vanavond een goede burger op het programma staat. Meer tijd voor leuke dingen.

5. Wanneer jullie toch iets los van elkaar willen doen, is dat ook geen probleem
Als jij toch even Zara in wil sneaken, maar je BFF liever naar dat kleine boetiekje om de hoek gaat, is dat geen probleem. Jullie ontmoeten elkaar gewoon een half uur later aan de overkant voor een ijskoffie en bespreken uitgebreid elkaars aankopen. Geen schuldgevoel wegens wachtende papa’s of vriendjes!

In het kort: een tripje met je beste vriendin plannen is gewoon heel leuk, alleen al omdat jullie precies weten wat jullie aan elkaar hebben en zo alle tijd kunnen besteden aan plezier en geen keuzestress. Nu alleen de bestemming nog! Welke stad kwam er uit jouw test?

In samenwerking met NS International