Waarom ‘Keeping Up With The Kardashians’ bíjna nooit was gebeurd

Keeping Up With The Kardashians: voor de een is het een guilty pleasure, voor de ander een obsessie en voor een groot deel van de bevolking een verschrikking. De reality-show viert dit jaar haar tienjarige bestaan en om dit te vieren kijkt Khloé Kardashian terug op de afgelopen periode.

Wat blijkt? Als ze nu terugblikt op deze tijd, weet ze niet of ze het wel had moeten doen. Khloé vertelde aan Glamour over haar ervaringen met de show: the good, the bad and the ugly.

Zo vertelt Khloé dat haar moeder Kris vroeger altijd grote etentjes bij hun thuis organiseerde voor de hele familie. Hierbij was Ryan Seacrest (producer, radio- en tv-presentator) vaak uitgenodigd. Hij kwam op een dag met het idee om een realityshow van de nogal bijzondere Kardashian-familie te maken.

Khloé en Kourtney waren tegen de show
In 2007 besloten de zusjes Kim, Khloé & Kourtney mee te stemmen in het idee omdat ze het zagen als een kans om hun nieuwe winkel DASH te promoten. Initieel wilden Khloé en Kourtney eigenlijk helemaal niet meedoen, maar moeder Kris wist ze over te halen. Khloé: “My mom and my sister Kim wanted to do the show, but Kourtney and I were really against it.” Daarnaast hebben de kleine Kylie en Kendall geen inbreng gehad, wat natuurlijk ook met hun leeftijd te maken had.

Khloé: “We were like, ‘No — we love our little life. We love what we’re doing.’ But Ryan said, ‘We need the whole family or nobody at all.’ So my mom kind of sold it to us as a great commercial for our stores. We were like, ‘Ugh, fine.’”

Keeping Up With The Kardashians geeft ons nu al tien jaar een kijkje in het leven van de Kardashians en Jenners. En als je daar dan toch nog iemand de ‘schuld’ van wilt geven, dan is Ryan Seacrest de persoon om te benaderen – niet Khloé, Kourtney, Kendall of Kylie.

Khloé zegt dat ze pas merkte hoeveel impact de show had na het vierde en vijfde seizoen, toen verschillende merken zich wilden binden aan de Kardashian zusjes. Khloé: “Brands would prefer to align themselves with Kim or Kourtney, which I was totally fine with because I was still along for the ride. But it’s also a very sad thing to realize that most brands are interested only in pretty, cute, in-shape girls.”

Khloé en haar familie hebben ook zeker spijt van enkele momenten
Er waren veel juicy afleveringen bij, zoals gesprekken over de beroving van Kim Kardashian in Parijs en de transitie van Bruce naar Caitlyn Jenner in 2015. Khloé zegt hierover: “That’s the kind of stuff we wish we had never filmed. We aren’t ever like, “Oooh! Let’s do this for season nine.” This is our life, and these are the things that happen.”

Er zijn momenten waarop Khloé liever niet gefilmd had willen worden. Bijvoorbeeld toen ze drie uur in de gevangenis zat voor het rijden onder invloed en toen ze Scott Disick, de ex van Kourtney, een klap in het gezicht gaf. Momenten zoals de scheiding met Lamar Odom en de transitie van vaderfiguur Caitlyn zijn ook teruggekomen in de show. “That’s the sad thing,” zegt Khloé. “We can’t deal with things in a normal period, like normal people. We have to kind of brush ourselves off and move on.”

Zoveel uren filmen de Kardashians voor één seizoen
Door de edits komen situaties soms anders over dan hoe deze in werkelijkheid zijn gegaan, geeft Khloé nog duidelijk aan. Op dit moment filmt de familie maar liefst zes dagen per week, 12 tot 18 uren per dag. Dit komt vervolgens terecht in een seizoen van circa 13 afleveringen met een lengte van 44 minuten, dus je kunt je vast wel voorstellen dat dit niet een 100% realistische weergave van het leven van de familie is.

Khloe Kardashian: I Have Some Regrets About My Family's Show ...

Reageer op artikel:
Waarom ‘Keeping Up With The Kardashians’ bíjna nooit was gebeurd
Sluiten