admin
admin Love & Life 5 jan 2018

11 redenen waarom Zuid-Afrika je volgende reisbestemming moet zijn

Als reizen gratis was, zou het grootste gedeelte van ons waarschijnlijk altijd onderweg zijn geweest. Helaas kost reizen vaak klauwen met geld en moet je daar echt goed voor sparen. Een ticket is vaak niet goedkoop en je wil op reis natuurlijk alles kunnen doen zonder je al te veel zorgen te moeten maken over je spaarrekening.

Wanneer je dan eindelijk genoeg geld gespaard hebt om tickets te kunnen kopen, overnachtingen te kunnen betalen, jezelf te kunnen voeden en nog wat extra hebt voor leuke dingen, is het tijd om je bestemming te bepalen. Het liefst wil je naar een plek waar het lekker weer is, waar je dingen kunt zien die je in Europa nooit zou kunnen meemaken en waar veel te doen is. En de perfecte plek is dan: Zuid-Afrika.

1. Het prachtige landschap


Eigenlijk moeten we landschappen zeggen, aangezien er zo veel verschillende zijn. Aan de ene kant heb je de bruisende stad en het heldere water, met aan de andere kant de droogte en hoge bergen. Als je de kans (en tijd) hebt, raden we het zeker aan om zo veel mogelijk mee te pakken.

2. De mooiste wandelroutes


Over het gehele land heb je heel veel wandelroutes, van routes voor beginners tot die-hard hikers. In Kaapstad heb je een groot aantal routes die met minimale inspanning het mooiste uitzicht opleveren. Leeukop duurt maar ongeveer twee uurtjes en voor de tafelberg is een kabelbaan beschikbaar die je in een ruk naar de top brengt.

3. Het perfecte klimaat


Omdat Zuid-Afrika natuurlijk aan de andere kant van de evenaar ligt, zijn de seizoenen omgedraaid. Wanneer je de Hollandse winter wil overslaan, is Zuid-Afrika een goede optie; het is lekker warm, met zonnige dagen en frissere nachten. Maar door het mediterrane en subtropische klimaat is het daar in de winter ook een fijne temperatuur.

4. De lekkerste stranden


Het meest verleidelijke stukje van Zuid-Afrika, en Kaapstad in het speciaal, is het strand. Er zijn ontzettend veel prachtige witte stranden met blauwe zeeën, waar je heerlijk kunt zonnen op het strand of in de bar kunt genieten van een verfrissend drankje.

5. Pinguins!


Naast dat de stranden heerlijk zijn om te zonnen, hebben deze stranden nog iets bijzonders. Er zijn namelijk een aantal stranden waar je pinguïns kunt spotten. Dat niet alleen; je kunt zelfs met ze zwemmen.

6. Het Kruger National Park


Het Kruger National Park is een van de grootste natuur reservaten in heel Afrika; bijna 20.000 km² vol natuur en dieren. In dit park zijn ook heel veel verschillende soorten dieren te vinden, zoals de big five: leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en buffels.

7. Een budget safari of juist pure luxe


Kruger National Park is een van de goedkopere safari’s die je kunt doen in Afrika en is zeker een goede optie wanneer je niet te veel wil uitgeven, maar er zijn ook een aantal wat luxere varianten. Je kunt bijvoorbeeld een lodge huren in het Sabi Sands Private Rerserve, waardoor je heel dicht bij de dieren kunt overnachten, of je kunt zelfs overnachten in een openlucht boomhut. Voor ieder wat wils.

8. Spannende activiteiten in Zuid-Afrika


Naast wat bakken op het strand of wat wandelroutes afleggen, kun je ook nog andere dingen proberen zoals paragliden, cage diven met de grote witte haai of bungee jumpen in Tsitsikamma. Genoeg keuze dus!

9. Walvis spotten


Het is best makkelijk om deze prachtige beesten te kunnen spotten wanneer, ook wanneer je hier geen grote tour voor uitkiest. Het kan maar zo dat je lekker op het strand ligt of langs de kustlijn rijdt en je dan toevallig een walvis spot. Hermanus is een plek waar de kans op spotten heel groot is, dus daar moet je zeker even langs.

10. Je krijgt relatief veel voor weinig


Je kunt heel goed door Zuid-Afrika rondtrekken wanneer je niet een heel groot budget hebt, maar wanneer je iets meer te besteden hebt kun je in best wel grote luxe verblijven zonder de rest van de vakantie op een houtje te moeten bijten.

11. De wijn hemel


Saved the best for last natuurlijk, want dit is voor de meeste van ons natuurlijk de doorslaggevende reden om naar Zuid-Afrika te gaan: de heerlijke wijnen. Veel wijn die wij hier drinken komt vanuit Zuid-Afrika, maar zijn soms toch wat te duur om constant te drinken. Wanneer je daar een goede wijnfles besteld, ben je vaak tussen maar tussen de drie en zes euro kwijt!

POPSUGAR

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
11 redenen waarom Zuid-Afrika je volgende reisbestemming moet zijn
Sluiten